Τράπεζα Κύπρου – Στο LSE με όχημα την Ιρλανδία

Με κέρδη 62εκ έκλεισε το πρώτο 9μηνο του 2016 η Τράπεζα Κύπρου. Κατέγραψε μείωση κερδών κατά 9 εκ λόγω αυξημένων προβλέψεων και μειωμένων εσόδων.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στην Stardandard κι όχι στην Premium αγορά του λονδρέζικου χρηματιστηρίου, κοινοποίησε

την πρόθεση της να δημιουργήσει νέα μητρική εταιρεία στην Ιρλανδία.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Josef Ackermann, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Τράπεζας, το οποίο θα την βοηθήσει να ανακτήσει την ισχυρή της θέση.

Αναφέρεται στα πλεονεκτήματα που παρέχει η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα ενισχύσει το προφίλ, τη ρευστότητα διαπραγμάτευσης και θα της δώσει μεγαλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει ωστόσο να διαπραγματεύεται και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αλλά δεν θα διατηρήσει την διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, η προσπάθεια για ανάκτηση της ισχυρής της θέσης άρχισε το 2013 με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1δις ευρώ, με διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με εκτεταμένη απομόχλευση κύριων δραστηριοτήτων, με αύξηση του μεριδίου της στην αγορά της Κύπρου και σημαντική μείωση των προβληματικών δανείων (μείωση 4.23δις ευρώ) και του ELA (μείωση κατά 10.6δις ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα