Τουρκία ψευδοκράτος "φακελώνουν" μαθητές και καθηγητές

Σε φακέλωμα όλων των μαθητών και καθηγητών στα κατεχόμενα προχωρά όπως φαίνεται η Τουρκία, συλλέγοντας για λογαριασμό της τα προσωπικά τους δεδομένα, με τη συνεργασία των κατοχικών Αρχών.

Όπως προκύπτει από επιστολή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από χρήστη του Facebook, το λεγόμενο Υπουργείο Παιδείας των κατεχομένων,

φαίνεται να έχει ολοκληρώσει την δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος στα πρότυπα εκείνου που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, προσαρμόζοντας το στα τοπικά δεδομένα και ανάγκες της κατεχόμενης Κύπρου.

Όπως αναφέρεται στην παρακάτω επιστολή η οποία έχει ως παραλήπτη τις Τουρκικές Αρχές, μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του συστήματος, πλέον το ψευδοκράτος περνάει στην φάση της υλοποίησης, δηλαδή αφού συγκεντρωθούν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών προκειμένου να περαστούν στο λογισμικό, θα πρέπει να υποβληθούν -με βάση τους σχετικούς κανόνες που διέπουν το “Υπουργείο”- στην αρμόδια διεύθυνση του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθεί αυτούσια η μετάφραση της επιστολής:

"Στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Τουρκικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου μας, θα αναπτύξουμε ένα παρόμοιο σύστημα e-School, που χρησιμοποιείται από τα σχολεία που υπάγονται στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας, προσαρμόζοντάς το αντίστοιχα στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Στην παρούσα φάση, η Διεύθυνση Σχολείων έχει ολοκληρώσει το σύστημα και έχει περιέλθει στη φάση της εφαρμογής. Αφού συγκεντρωθούν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και καθηγητών προκειμένου να περαστούν στο λογισμικό, θα πρέπει να υποβληθούν -με βάση τους σχετικούς κανόνες που διέπουν το Υπουργείο μας- στην αρμόδια Διεύθυνση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας. Η ιδρυτική πράξη και τα αποτελέσματα των σχετικών διαγωνισμών/τεστ θα παραχωρηθούν έπειτα στο Υπουργείο μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα