Τουρκία: Παρέμβαση αστυνομίας σε γυναίκα για το ντεκολτέ της

Το Σάββατο που μας πέρασε, γυναίκες διαδήλωναν στην Τουρκία για το δικαίωμά τους να ντύνονται όπως θέλουν. Την ίδια όμως στιγμή, σε μια άλλη γωνιά της Τουρκίας, αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν γυναίκες, επειδή δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο που αυτές επέλεξαν να ντυθούν.

Η κατακόρυφη αύξηση του συντηρητισμού στην Τουρκία λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, επισείοντας μέχρι και τιμωρία των γυναικών από τους άνδρες συμπολίτες τους, ενώ ο τρόπος ντυσίματος των γυναικών τίθεται πια υπό το αυστηρό βλέμμα του νόμου και της αστυνομίας στην Τουρκία.

Νεαρές

γυναίκες που κάθονταν χθες το βράδυ στο πάρκο Μάτσκα της Κων/λης, δίπλα στην πιο πλούσια συνοικία της Πόλης (πιθανότατα μετά από διασκέδαση σε κοντινά κλαμπ), δέχθηκαν τις παρατηρήσεις και όχι μόνο… κάποιων ιδιωτικών Τούρκων αστυνομικών, υπεύθυνων για την επιτήρηση του πάρκου, λόγω του τρόπου ντυσίματός τους, ζητώντας από τις γυναίκες να φύγουν από το πάρκο.

«Δεν σου επιτρέπω να κυκλοφορείς στο πάρκο με τέτοιο ντύσιμο, δεν μπορείς να έχεις ανοιχτά τα βυζιά σου», είπε αστυνομικός σε μία από τις γυναίκες. Η κοπέλα τότε αντέδρασε έντονα και δεν θέλησε να συμμορφωθεί προς τις παράλογες υποδείξεις του, ενώ δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση.

Κλήθηκε μάλιστα και η επίσημη αστυνομία, προκειμένου να συνετίσει τις κοπέλες, γεγονός που καταγράφηκε από το τηλέφωνο ενός πολίτη, που βρέθηκε τυχαία την ώρα εκείνη στο πάρκο και παρακολουθούσε το γεγονός. Αφότου τo δημοσιοποίησε στο twitter, έχει προκαλέσει πλήθος κοινωνικής αντίδρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα