Τουρκία: Εντολή συλλήψεων για προσβολή της μνήμης Ατατούρκ

Με την κατηγορία για προσβολή της μνήμης του Ατατούρκ ξεκίνησε έρευνα ο εισαγγελέας Μπακίρκιοϊ εναντίον του συγγραφέα Σουλεϊμάν Γεσίλγιουρτ και Χασάν Ακάρ της θρησκευτικής κοινότητας, ενώ δόθηκε και εντολή για σύλληψή τους.

Στις 6 Μαΐου σε εκπομπή στο κανάλι TVNET ο Σουλεϊμάν

Γεσίλγιουρτ είπε για την πνευματική κόρη του Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν “Πρώτη Κυρία στο Προεδρικό χωρίς στεφάνι”, προκαλώντας αντιδράσεις. Στη συνέχεια ο Χασάν Ακάρ της θρησκευτικής κοινότητας Νουρ, ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σύμφωνα με το οποίο η μητέρα του Ατατούρκ εργαζόταν σε οίκο ανοχής.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι καταδικάζει αυτές τις δηλώσεις, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει και θα γίνει ό,τι απαιτεί η νομοθεσία.

Ο Υπουργός ΕΕ Ομέρ Τσελίκ είπε πως καταδικάζουν τις προσβολές που έγιναν σε σχέση με τη μάνα και την πνευματική κόρη του Ατατούρκ, προσθέτοντας πως όλοι πρέπει να σέβονται όλους αλλά ο σεβασμός στον πρώτο Πρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας είναι απαραίτητος.

Ο ηγέτης της αξιωματική αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε πως δεν μπορεί να πει ποτέ για εκείνους που έκαναν κάτι τέτοιο πως είναι άνθρωποι. “Αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Ακόμη και η λέξη προδότες είναι λίγο γι αυτούς”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα