«Τουλάχιστον άλλη μια Νορβηγία στην Ανατολική Μεσόγειο»

Εξαιρετικά αισιόδοξος για τα αναμενόμενα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, δηλώνει ο Επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, Φατίχ Μπιρόλ. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Ελλάδος, δήλωσε πως στην περιοχή υπάρχει τουλάχιστον άλλη μια Νορβηγία. «Αυτό είναι το ελάχιστο. Και, φυσικά, οι ποσότητες και οι υπολογισμοί μπορεί να αυξηθούν σημαντικά. Αλλά αυτό που αυτήν τη στιγμή μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, είναι ότι μιλάμε για αποθέματα που κατ’ ελάχιστον είναι ανάλογα αυτών της Νορβηγίας», είπε.

Σε συνέντευξή του στον

Αθανάσιο Έλλις, ο τουρκικής καταγωγής κορυφαίος αξιωματούχος μίλησε γενικά για την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, όπως η αποθήκευση σημαντικών ποσοτήτων, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Όσον αφορά στις διάφορες ιδέες που υπάρχουν για αξιοποίηση του φυσικού αερίου, είπε πως υπάρχουν διαφορετικές δυνατότητες μεταφοράς, χωρίς η μια να αποκλείει την άλλη. «Δεν πρέπει να βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, είπε πως το αέριο μπορεί συμβάλει στη διασφάλιση της ειρήνης και της συνεργασία των χωρών της περιοχής, «εάν αφήσουν στην άκρη τα πολιτικά και κάνουν τις επιλογές τους με επιχειρηματικά κριτήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα