Αντιδράσεις από σχόλιο του Τούρκου "πρέσβη" στα κατεχόμενα

Κυρίαρχο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τ/κ ιστοσελίδες είναι το σχόλιο του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι κάτω από το μήνυμα του προέδρου του τ/κ επιμελητηρίου, Φικρί Τορός από το Κραν Μοντάνα για το Κυπριακό.

Η απάντηση του κ. Κανμπάι δεν είχε σχέση με τη Διάσκεψη, αλλά εκλήφθηκε ως σκληρή κριτική στην «κυβέρνηση» για τη διαφθορά.

Ο Φικρί Τορός ανέβασε δύο φωτογραφίες τοπίου από το Κραν Μοντάνα και έγραψε ότι οι πολιτικοί ηγέτες προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα η οποία θα διασφαλίζει τις ανησυχίες και των δύο στην ασφάλεια, σε μια

αναμενόμενη ομοσπονδιακή Κύπρο. «Τους καλούμε να επικεντρωθούν στη μεγάλη εικόνα, να επωφεληθούν από τις ουσιαστικές συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι η εβδομάδα μπροστά μας θα είναι η έναρξη μιας νέας εποχής για τους Τ/κ και τους Ε/κ. Μια εποχή που θα ενισχύσει τη σταθερότητα, αλλά θα επιτρέψει επίσης όπως η ποικιλομορφία (persity) φέρει ενότητα όσον αφορά στα κοινά μας συμφέροντα στο νησί μας».

«Κ. Τορός βλέπετε άραγε εκεί (στην Ελβετία) ανθρώπους να παραβιάζουν συνεχώς τον οδικό κώδικα, να βγάζουν καπνό οι εξατμίσεις των αυτοκινήτων τους, τα πετάνε τα σακουλάκια των τσιπς που έφαγαν στις παραλίες, τους πόρους του κράτους να τους δίνουν πεσκέσι (δώρο) στους κοντινούς και τους συγγενείς τους;», ήταν η αρχή του σχολίου του Τούρκου "Πρέσβη", που συνέχισε γράφοντας ότι «η Ελβετία βρίσκεται πιο μπροστά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τι καλά θα ήταν αν μπορούσατε να πάρετε κάποια ωραία παραδείγματα και μαθήματα γι’ αυτή την όμορφη Κύπρο μου».

Απάντηση στον Ντεριά Κανμπάι έδωσε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακανσόι, λέγοντας ότι και η Τουρκία και η τουρκική κυβέρνηση έχουν να μάθουν πολλά και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες) και σε θέματα εσωτερικής πολιτικής από την Ελβετία.

Πριν επικρίνεις, πρέπει να φέρεις προτάσεις λύσης, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι για να πάει μια χώρα μπροστά, αυτό δεν γίνεται κατηγορώντας τους ανθρώπους που ζουν εκεί άδικα και σημειώνοντας ότι η Ελβετία είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ανεξάρτητη χώρα και οι Ελβετοί μπορούν να κάνουν τα σχέδια και τα έργα που θέλουν και δεν υπάρχει στη χώρα τους γραφείο ανάπτυξης (εννοεί αυτό στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα). Ούτε περιμένουν άνθρωποι με τους φακέλους στα χέρια στην είσοδο της «πρεσβείας» για να μπουν σε αυτό το γραφείο, σημείωσε ο κ. Ακάνσοϊ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα