Το παρ’ ολίγον μονό Τζόρνταν-Μάτζικ!

ΝΒΑ
Τη δεκαετία του 1980, λίγο έλειψε να αναμετρηθούν στο Λας Βέγκας

Το Λας Βέγκας έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς σπουδαίους αγώνες, από την πυγμαχία μέχρι το UFC. Λίγο έλειψε, πριν από πολλά χρόνια, να φιλοξενήσει και τη μονομαχία δύο εκ των κορυφαίων παικτών μπάσκετ όλων των εποχών.

Τη δεκαετία του 1980 είχε συζητηθεί να γίνει ένα μονό μεταξύ Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον. Σύμφωνα, δε, με το Bleacher Report,

οι δύο αστέρες του ΝΒΑ ήταν πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν, φυσικά με το αζημίωτο καθώς τα έσοδα θα ήταν τεράστια και ο ιστορικός αγώνας θα προσφερόταν σε pay-per-view.

«Το θέμα είχε συζητηθεί πολύ και οι δύο παίκτες έδειχναν να ενδιαφέρονται πραγματικά», δήλωσε ο τότε τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, Ροντ Θορν, που είχε προβλέψει πως «… ο Μάτζικ δεν θα μπορούσε να σταματήσει τον Μάικλ».

Πάντως το θέμα τελικά δεν προχώρησε, καθώς και οι δύο πλευρές είχαν ενδοιασμούς. Ο ατζέντης του Τζόρνταν θυμάται πως ο Air τότε έλεγε «… αν νικήσω, ο κόσμος θα λέει ‘τι περιμένετε; Αυτός είναι ο Τζόρνταν, ένας παίκτης που παίζει ένας εναντίον ενός’. Κι αν χάσω, θα λένε πως δεν έχω τα δαχτυλίδια ή τους τίτλους. Άρα, ποιο το νόημα να το κάνω;».

Ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους ήταν πολύ μεγάλος ακόμη και στη διάρκεια των προπονήσεων της ομάδα των ΗΠΑ το 1992 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα βλέποντας την ομάδα του Τζόρνταν να νικά εκείνη του Μάτζικ σε μια προπόνηση, ο Λάρι Μπερντ είχε πει «υπάρχει νέος σερίφης στην πόλη», θεωρώντας πως ο Air ήταν πλέον το απόλυτο αφεντικό στο ΝΒΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα