Το next best thing του παγκοσμίου μπάσκετ

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων χάρισε μια μοναδική παράσταση, με τους 42 πόντους. Στην Αμερική ήδη θεωρείται ο επόμενος μεγάλος σταρ. Αυτός είναι ο Νικολό Μάνιον και αυτή είναι η ιστορία του....

Την δεκαετία του '80 ο Πέις Μάνιον δημιουργούσε το δικό του όνομα στα παρκέ του ΝΒΑ. Στον «μαγικό κόσμο» αγωνίστηκε από το 1983 ως το 1989, παίζοντας μεταξύ άλλων σε Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Γιούτα Τζαζ, Νιου Τζέρσεϊ Νετς, Μιλγούοκι Μπακς, Ντιτρόιτ

Πίστονς και Ατλάντα Χοκ. Η πορεία του δεν... ενθουσίασε, καθώς μέτρησε 3,1 πόντους, 1,1 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο στην πορεία του στο ΝΒΑ.

Αντίθετα, ο παλαίμαχος γκαρντ έκανε... δυνατό όνομα στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε μετά το τέλος της παρουσίας του στα παρκέ του «μαγικού κόσμου». Μάλιστα, ο Μάνιον εντυπωσίασε με την φανέλα της Καντού, με την οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων και το Κύπελλο Κόρατς του 1991, «σκοτώνοντας» την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με 31 πόντους.

Περίπου 30 χρόνια αργότερα, ένας άλλος Μάνιον ήρθε για να κάνει το δικό του «impact» στα παρκέ! Πρόκειται για τον 16χρονο Νικολό Μάνιον, ο οποίος μετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, με την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Και ήδη στα 16 του χρόνια έχει καταφέρει να στρέψει πολλά βλέμματα επάνω του. Και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα στρέψει ακόμα περισσότερα!

Αποκορύφωμα της προβολής είναι η μεγαλειώδης παράσταση κόντρα στη Ρωσία. Εκεί ο Μάνιον «οργίασε», έχοντας 42 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 6 κλεψίματα! Το Α και το Ω της «Squadra Azzurra» στο παιχνίδι!

Μοναχογιός και πρότυπο μαθητή

Ο Νίκο Μάνιον είναι ο μοναχογιός της οικογένειας. Συντροφιά του έχει τα δύο σκυλιά του. Τον 6χρονο Zeus και την 6χρονη Bella! Το ύψος του είναι ίδιο με αυτό του πατέρα του Πέις (1,87) και πλέον στα μονάκια μπορεί να τον κερδίζει. Την τελευταία φορά, πάντως, στα 56α γενέθλια του πατέρα του, ο Νίκο ηττήθηκε!

Ο Μάνιον πηγαίνει σχολείο στο Pinnacle, ένα από τα καλύτερα της Αριζόνα και εκεί φροντίζει να ξεδιπλώνει δείγματα του ταλέντου του. Άλλωστε, οι ειδικοί που τον παρακολουθούν κάνουν λόγο για ένα ακατέργαστο διαμάντι, που ακόμα βρίσκεται στην ανάπτυξη και έχει όλα τα φόντα να φτάσει στα 2 μέτρα!

Παρά τις επιδόσεις του εντός παρκέ, ο Μάνιον είναι από τους μαθητές με τους πιο ψηλούς μέρους όρους στο σχολείο του. Είναι χαρακτηριστικό πως η καθηγήτρια Αγγλικών του τον χαρακτηρίζει «πρότυπο μαθητή»! Πρόκειται για την πιο αυστηρή καθηγήτρια που έχει στο Λύκειο, η οποία τον συμβουλεύει σταθερά πως «τα μαθήματα είναι σημαντικά!».

Κολέγιο και Under Armour

Το ταλέντο του ξεχωρίζει, ωστόσο. Όσο καλός κι αν είναι στα μαθήματα, ήδη υπάρχουν πολλές κουβέντες για τον Μάνιον, που τον κατατάσσουν ως έναν εκ των κορυφαίων prospects στις ΗΠΑ. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις από Κολέγια, για ενδεχόμενη συνεργασία. Κολέγια όπως το Oregon, της Utah, της Arizona, αλλά και το φημισμένο UCLA, έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει την περίπτωσή του, με σκοπό να τον εντάξουν στο πρόγραμμά τους.

Το αέρινο στυλ του κοκκινομάλλη γκαρντ έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Παρά το ύψος του (1,87μ) είναι πάρα πολύ εκρηκτικός και... θρασύς και έχει την ευχέρεια να καρφώνει ακόμα και μπροστά στον αντίπαλό του.

Πέραν του κόσμου, όμως, ο Μάνιον έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και εταιριών-κολοσσών! Η Under Armour ψάχνει ήδη τον επόμενο παίκτη που θα προωθήσει τη συλλογή αθλητικών ειδών. Στην ουσία, ψάχνει τον επόμενο.... Στεφ Κάρι! Για τον λόγο αυτό ήδη έχει... χτυπήσει την πόρτα του Νίκο Μάνιον για μελλοντική συνεργασία. Στο πρόσωπό του άλλωστε, οι άνθρωποι της εταιρίας βλέπουν τον επόμενο μεγάλο σταρ του αθλήματος.

Όπως και πολλοί ακόμα ειδικοί που παρακολουθούν ενδελεχώς την πορεία του.

Με έναν ξεκάθαρο στόχο

Ο Μάνιον είναι μικρός σε ηλικία, ωστόσο το όνομά του ακούγεται τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε όλο τον κόσμο! Πλέον συμμετέχει στις υποχρεώσεις της εθνικής Παίδων της Ιταλίας, αποτελώντας την ατραξιόν του τουρνουά!

Εκείνος, ωστόσο, έχει το know how και το δείχνει. «Θέλω να βελτιώνομαι και να γίνω ένας από τους καλύτερους γκαρντ της χώρας», είπε χωρίς περιστροφές. Άλλωστε, ξέρει τις δυνατότητές του,ξέρει και πού μπορεί να φτάσει.

«Δουλεύω καθημερινά, όμως νιώθω πως ακόμα έχω πολλά πράγματα να δουλέψω για να φτάσω στο επίπεδο που θέλω», είχε πει μεταξύ άλλων. Εξάλλου, ταβάνι του είναι ο ουρανός...

Keywords
Τυχαία Θέματα