Το ακέφαλο κοτόπουλο που έζησε δυο χρόνια χωρίς κεφάλι (vid)

Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει η γιορτή του Halloween, τα αμερικανικά δίκτυα επαναφέρουν την ιστορία του Μάικ, του ακέφαλου κοτόπουλου που κατάφερε να ζήσει σχεδόν δύο χρόνια μετά τον αποκεφαλισμό του.

Το ημερολόγιο του αγρότη Λόιντ Όλσεν, έδειχνε 10 Σεπτεμβρίου του 1945. Ο βιοπαλαιστής αποκεφάλισε 40 κοτόπουλα, με σκοπό να τα πουλήσει για να ζήσει.

Ωστόσο, ένα από τα 40 κοτόπουλα… επέζησε περισσότερο από το αναμενόμενο. Σημειώνεται

πως ένα κοτόπουλο μπορεί να ζήσει λίγα λεπτά της ώρας ακόμα και δίχως το κεφάλι του.

Ωστόσο, ο “Μάικ” έζησε και την επόμενη μέρα, προς μεγάλη έκπληξη του Όλσεν.

Γρήγορα η είδηση έγινε γνωστή στην ευρύτερη περιοχή και η φάρμα του Όλσεν έγινε πόλος έλξης. Μεταξύ των επισκεπτών, ήταν και επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Utah.

Μάλιστα, ο Μάικ τρεφόταν με τροφή σε υγρή μορφή, η οποία τοποθετείτο κατευθείαν στον οισοφάγο του ζώου.

Την ίδια ώρα, ο αγρότης καθάριζε με σύριγγα τη βλέννα από το λαιμό του πτηνού.

Πώς εξηγείται όλο αυτό; Ο δρ Τομ Σμάνλτερς, από το πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ, υποστήριξε πως στα κοτόπουλα, εν αντιθέσει με τους ανθρώπους, ο εγκέφαλος είναι συγκεντρωμένος στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Όπως εξήγησε, το χτύπημα μπορεί να το αποκεφάλισε, αλλά δεν το άφησε χωρίς εγκέφαλο, που συνεχίζει να ελέγχει την καρδιά.

Τον καιρό που έζησε ο Μάικ, το ακέφαλο κοτόπουλο, είχε γίνει θέαμα, με την οικογένεια Ολσεν να στήνει ολόκληρη επιχείρηση, βγάζοντας περίπου 4.500 δολάρια.

Εν τέλει, στις 17 Μαρτίου του 1947, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο Μάικ πνίγηκε από τροφή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σημειώνεται πως αρκετοί προσπάθησαν να μιμηθούν τον Όλσεν και άρχισαν να σφάζουν τα κοτόπουλά τους με… συγκεκριμένο τρόπο. Κανείς δεν τα κατάφερε.

Πηγή: History Channel, altsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα