Το Copa Sudamericana στην Τσαπεκοένσε!

Το αίτημα της Ατλέτικο Νασιονάλ για την απονομή του Copa Sudamericana στην Τσαπεκοένσε γίνεται δεκτό από την CONMEBOL και οι Βραζιλιάνοι θα παίξουν στο Copa Libertadores 2017!

Λίγες ώρες μετά το τρομερό αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο 71 αθώων ψυχών στο Μεντεγίν και αποδεκάτισε την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσαπεκοένσε, η Ατλέτικο Νασιονάλ είχε συγκινήσει με την τοποθέτησή της, καθώς θεωρούσε τους Βραζιλιάνους πρωταθλητές

και καθιστούσε σαφές πως θα κάνει αίτημα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής ώστε να απονεμηθεί σε εκείνους ο τίτλος του Copa Sudamericana.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας "Globoesporte", αυτό ακριβώς θα συμβεί, με την ομάδα από τη Σάντα Καταρίνα να παίρνει τον σπουδαίο διεθνή τίτλο και να εξασφαλίζει αυτόματα τη συμμετοχή της στην επόμενη διοργάνωση του Copa Libertadores μέσω προκριματικών.



Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η CONMEBOL αποφάσισε να ανακηρύξει την Τσαπεκοένσε πρωταθλήτρια του Copa Sudamerica 2016 και πως η απόφαση δεν θα κοινοποιηθεί αυτή τη στιγμή, αφού οι άνθρωποι της ομοσπονδίας δεν θεωρούν σωστό το timing εξαιτίας του πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα.

Επιπλέον, υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν και το πιθανότερο είναι αυτή η (ειλημμένη) απόφαση να περάσει μέσα από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου, ώστε να ανακοινωθεί τότε με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα