Τ/κ Τύπος: Νέο θύμα της ασφάλτου 22χρονος στα κατεχόμενα

Ο θάνατος ενός ακόμη νεαρού μοτοσικλετιστή, η τιμή του νερού από την Τουρκία, οι δηλώσεις του μουφτή Ταλίπ Αταλάι για τον πόλεμο που δέχεται και οι εντυπώσεις των ξένων φοιτητών που σπουδάζουν σε «πανεπιστήμια» των κατεχομένων, είναι μερικά από τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου σήμερα. Αναφορά γίνεται ακόμη στον εντοπισμό 14 μεταναστών από Συρία και Ιράκ, ανοικτά της Ακανθού, το ρεκόρ στον τουρισμό, τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, με τους γιατρούς του «δημοσίου» και τους ιδιώτες να συγκρούονται για την εργασία των πρώτων και στον ιδιωτικό τομέα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με

τίτλο «Δεν είναι επιθυμητή η επαφή με τους Ε/κ», αναφέρεται στη συνέντευξη που έδωσε ο μουφτής των Τ/κ και «υπουργός θρησκευμάτων» Ταλίπ Αταλάι στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου, μεταξύ άλλων, είπε πως ορισμένοι κύκλοι δεν έβλεπαν με καλό μάτι τον διαθρησκευτικό διάλογο και πίστευαν ότι αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές του τουρκικού εθνικισμού. Αλλού αναφέρει ότι 14 μετανάστες βρίσκονταν σε πλοιάριο που έπλεε ανοικτά της Ακανθού και συνελήφθησαν από την «ακτοφυλακή». Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις ακαθαρσίες των κοτόπουλων που οι παραγωγοί πέταξαν στα περίχωρα της Λευκωσίας και ακόμα μυρίζει.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ακόμη ένας σπόρος έσβησε», γράφει για ακόμη έναν νεαρό μοτοσικλετιστή, 22 ετών, που έχασε τις πρωινές ώρες τη ζωή του, όταν έπεσε σε τοίχο σπιτιού στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία. Αλλού αναφέρει ότι ο «δήμος» Λευκωσίας διευρύνει την «κουζίνα της προσφοράς» και θα ανοίξει άλλο ένα κατάστημα για να βοηθά τους άπορους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ψευδοκράτος έσπασε φέτος ρεκόρ στον τουρισμό, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις εδώ και 42 χρόνια.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Τα λεφτά του νερού στην τουρκική οικονομία», γράφει ότι δεν είναι μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι «δήμοι» που αγοράζουν με διαφορετικές ταρίφες το νερό από την Τουρκία, ενώ τα χρήματα που οι «δήμοι» πληρώνουν κάθε μήνα για το νερό από την Τουρκία, δεν πάνε στα «κρατικά ταμεία» αλλά στο Υπουργείο Δημοσιονομικών της Τουρκικής Δημοκρατίας κατευθείαν. Αλλού γράφει ότι τα σχολεία Μοντεσόρι άρχισαν τη λειτουργία τους για τη φετινή σχολική χρονιά και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρόεδρος της «συνεργατικής γάλακτος» δήλωσε ότι φέτος διανύουν την πιο επιτυχημένη χρονιά.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Θύμα πριν τον αρραβώνα του», γράφει ότι ο 22χρονος που σκοτώθηκε με τη μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα του θα αρραβωνιαζόταν μεθαύριο Τετάρτη. Αλλού γράφει ότι στο «τμήμα τηλεπικοινωνιών» ένας υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «λαός» δεν πιστεύει ότι το υφιστάμενο οικοδόμημα (δομή εξουσίας) στα κατεχόμενα μπορεί να συνεχιστεί και φιλοξενεί δηλώσεις της διευθύντριας του «κέντρου εργασιών, μεταναστών, ταυτότητας και δικαιωμάτων» (CMIRS), Μινέ Γιουτζέλ.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πολύ δύσκολα, πολύ ακριβά», γράφει ότι αυτή είναι η γενική εντύπωση φοιτητών που έρχονται από το εξωτερικό στα κατεχόμενα για σπουδές και βρίσκουν το κόστος ζωής πολύ ακριβό. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός υγείας» δήλωσε στην εφημερίδα πως δεν τον ενδιαφέρει ο καβγάς μεταξύ των συντεχνιών των ιδιωτών γιατρών και των γιατρών του «δημοσίου» για το θέμα της δεύτερης δουλειάς των γιατρών των νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στις 27 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τους Αρμένιους στην Κύπρο την περίοδο των δικοινοτικών συγκρούσεων, όταν αυτοί «έμειναν στη μέση», και γι’ αυτό μιλούν στην εφημερίδα οι σκηνοθέτες Μινέ Μπαλμάν και Μπεσίμ Μαϊσάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα