Τ/κ Τύπος: «Κουδούνι πρόωρων εκλογών στα κατεχόμενα»

Η κατάθεση χθες στη “βουλή” των προτάσεων μομφής και για πρόωρες “εκλογές” αλλά και θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, κυριαρχούν στον τ/κ Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στον τραπεζικό τομέα, την σύλληψη προσφύγων από τη Συρία που εντοπίστηκαν στην περιοχή της Αμμοχώστου κ.α

H “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Προσευχήθηκε στο δικαστή” αναφέρεται στην περίπτωση γυναίκας νεφροπαθούς που συνελήφθη μετά από παράπονο δικηγόρου

για χρέος απέναντί της αλλά καθ` όλη τη διαδικασία, η συλληφθείσα δεν γνώριζε το λόγο και δεν εισακούστηκε από κανέναν, παρά από τον “δικαστή” που τελικά την άφησε ελεύθερη. Αλλού γράφει ότι η πολιτική σκηνή στα κατεχόμενα έχει γίνει άνω κάτω με το ΡΤΚ και το ΚΚΔ που κατέθεσαν πρόταση μομφής και πρόταση για πρόωρες “εκλογές” αντίστοιχα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η “κεντρική τράπεζα” ανακοίνωσε ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν 22 τράπεζες, 232 υποκαταστήματα και 3.044 εργαζόμενοι στον τομέα αυτό.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Πρόταση για εκλογές στις 2 Ιουλίου” γράφει ότι το ΚΚΔ στην πρότασή του για πρόωρες “εκλογές” που κατέθεσε πρότεινε και συγκεκριμένη ημερομηνία, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΡΤΚ ότι το θέμα των πρόωρων “εκλογών” πρέπει να το φέρει στην ατζέντα η “κυβέρνηση”. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δεν τελειώνει το δράμα των προσφύγων από τη Συρία και πως 9 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, συνελήφθησαν στην περιοχή της Αμμοχώστου. Αλλού αναφέρεται σε συνάντηση αντιπροσωπείας ατόμων με ειδικές ανάγκες και του αρχηγού των “δυνάμεων ασφαλείας” στα κατεχόμενα.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Χτύπησε το κουδούνι των εκλογών” αναφέρει αναλυτικά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν χθες στη “βουλή” και τις δηλώσεις που έγιναν από τους προέδρους των ΡΤΚ και ΚΚΔ που τις κατάθεσαν. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από την πρωινή τροχαία κίνηση στον περιφερειακό της Λευκωσίας, όπου, ειδικά τις πρωινές ώρες, λόγω των οδικών έργων, υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ΡΤΚ και Σερντάρ Ντενκτάς αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες για το θέμα του διορισμού μελών του “συμβουλίου του κράτους” που δεν έγινε κατορθωτή λόγω έλλειψης απαρτίας στη “βουλή” που θα επικυρώσει τους διορισμούς.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Προς μέρες χωρίς ηλεκτρισμό” γράφει ότι ο “γενικός διευθυντής” της “αρχής ηλεκτρισμού”, Γκιουρτσιάν Ερντογάν δήλωσε πως εάν μέχρι τις 18 Απριλίου τα μέλη του ΔΚ που συμμετέχουν στο “διοικητικό συμβούλιο” δεν υπογράψουν τον δημόσιο διαγωνισμό για προμήθεια υγρών καυσίμων, τότε οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρισμού δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Αλλού γράφει ότι ο Μπαρμπαρός Σιανσάλ αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη αλλά δεν μπορεί να έρθει στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην περίπτωση των παράνομων εκτρώσεων σε κλινική στην Κερύνεια και γράφει ότι μία από τις μητέρες παραδέχθηκε στο “δικαστήριο” ότι προέβη παράνομα σε έκτρωση στην εν λόγω κλινική.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Τα μάτια στραμμένα στους ανεξάρτητους βουλευτές” γράφει ότι χρειάζονται 26 ψήφοι για να περάσει και η πρόταση μομφής και η πρόταση για τις πρόωρες “εκλογές” και φιλοξενεί δηλώσεις του ανεξάρτητου “βουλευτή”, Οντέρ Σενάρογλου ότι θα ενεργήσει ανάλογα με την επιθυμία του κόσμου και των κομμάτων για πρόωρες “εκλογές”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι 9 πρόσφυγες από τη Συρία που συνελήφθησαν στην περιοχή της Αμμοχώστου πλήρωσαν από 14.500 δολάρια ο καθένας για να φτάσουν στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι αντί για ποσό 1 εκ ΤΛ (250.000 ευρώ) που υποτίθεται ότι θα πήγαινε από το αρμόδιο ταμείο του “δήμου” Αμμοχώστου σε σχολεία της περιοχής για εκπαιδευτικούς λόγους, το ποσό που τελικά δόθηκε ήταν 300.000 ΤΛ (75.000 ευρώ)

Keywords
Τυχαία Θέματα