Τ/κ Τύπος για διαπραγματεύσεις: «Κόπηκαν τα σχοινιά»

Η ακύρωση της συνάντησης των ηγετών και οι δηλώσεις Ακιντζί – Αναστασιάδη προβάλλονται στον τ/κ Τύπο σήμερα, όχι όμως ως κύριο θέμα σε όλες τις εφημερίδες. Αναφορά γίνεται επίσης σε εσωτερικά θέματα, όπως η αντιπαράθεση εργολάβων - “κυβέρνησης” για τις προκηρύξεις έργων, ένα σπαθί Σουλτάνου, αρχαίο κειμήλιο που βρέθηκε στην Αγγλία και θα πωληθεί σε δημοπρασία, η επέκταση του παράνομου αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου κ.ά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ο Ακιντζί έφυγε από το τραπέζι”, γράφει πως ό,τι ήταν να το κάνει το έκανε ο Τσαβούσης (σσ. Στα τουρκικά Λοχίας, εννοεί τον Τσαβούσογλου)

και στις διαπραγματεύσεις “κόπηκαν τα σκοινιά”. Αλλού αναφέρεται στην περίπτωση μιας εταιρείας που χρωστά στον “φόρο” και το θέμα της παραπέμφθηκε στο “συμβούλιο ελέγχου της πρωθυπουργίας”. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στις δηλώσεις Ακιντζί ότι η πλευρά της οποίας στέρευσε η υπομονή, είναι η τουρκοκυπριακή.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Τα ρέστα (σ.σ. έκφραση στο πόκερ) στο τραπέζι”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε “η υπομονή έχει τα όριά της” και ο Τ/κ ηγέτης του απάντησε ότι η πλευρά που ξεπέρασε τα όριά της είναι η τ/κ”. Αλλού γράφει ότι για ακόμη μια φορά αλλάζουν τα ωράρια λειτουργίας στο “δημόσιο”, μετά από συμφωνία των συντεχνιών με τον “αναπληρωτή πρωθυπουργό” και “υπουργό δημοσιονομικών”, Σερντάρ Ντενκτάς. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι ο “υπουργός συγκοινωνιών” ανακοίνωσε πως το νέο τμήμα του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου θα είναι έτοιμο το 2018.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Βρέθηκε το σπαθί, δεν υπάρχει ένοχος”, γράφει ότι το σπαθί του Σουλτάνου Σελίμ του δεύτερου, από την περίοδο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που είχε κλαπεί από την Κύπρο, θα πωληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο έναντι 15 εκ. στερλινών. Δημοσιογράφος της εφημερίδας επισκέφθηκε το ειδικό δωμάτιο στο οποίο φυλασσόταν το σπαθί πριν από 411 χρόνια. Αλλού γράφει ότι σε ιδιώτη παραχωρήθηκε εκδρομικός χώρος, που μέχρι πρόσφατα ανήκε στο “δημόσιο” στον Άγιο Σέργιο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο τουίτ του Προέδρου Αναστασιάδη για την ακύρωση της σημερινής συνάντησης των ηγετών.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Ιδού η Ρόδος”, αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου εργολάβων, Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ, που απαντώντας στην επιχείρηση “καθαρά χέρια” που εξήγγειλε ο “αναπληρωτής πρωθυπουργός” Σερντάρ Ντενκτάς για τους δημόσιους διαγωνισμούς έργων, είπε ότι κατέχει έγγραφα που αποδεικνύουν τις ατασθαλίες με επενδυτές από το εξωτερικό που έπαιρναν μέρος σε αυτούς τους διαγωνισμούς. Αλλού γράφει, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία, ότι στην περιοχή της διεθνούς έκθεσης στην κατεχόμενη Λευκωσία, αντί να περνούν από την υπέργεια διάβαση πεζών, κυρίως μαθητές, αλλά και απλοί πολίτες, διασχίζουν ακόμα και τη νύχτα τον δρόμο, με κίνδυνο τη ζωή τους, καθώς είναι κύριος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εταιρεία Τ&Τ, που ανέλαβε τις εργασίες επέκτασης του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, εκτός από εργαζόμενους, έχει φέρει και οχήματα που χρειάζονται, ενώ υπάρχουν στα κατεχόμενα.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Επικοινωνήστε...”, γράφει ότι ήρθε η ώρα για τη γλώσσα της ειρήνης και παρακινεί τους δύο ηγέτες να επικοινωνήσουν. Αλλού αναφέρει ότι στα κατεχόμενα βρίσκεται ο υπεύθυνος στο ΑΚΡ για τους ψηφοφόρους στο εξωτερικό, Βουλευτής του Αϊδινίου, Αμπντουραχμάν Οζ που δήλωσε πως στο ψευδοκράτος υπάρχουν 100.000 Τούρκοι ψηφοφόροι που μπορούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στις 18 Μαρτίου θα γίνουν εκλογές στη συντεχνία των Τ/κ καθηγητών και η μάχη θα είναι μεταξύ της ομάδας των “προοδευτικών εκπαιδευτικών” και της “κίνησης των καθηγητών”.

Keywords
Τυχαία Θέματα