Την ερχόμενη εβδομάδα τα "μαντάτα" για το οικόπεδο 11

Την ερχόμενη εβδομάδα «θα μιλήσει» ο Ονησίφορος και πλέον θα ξέρουμε με αριθμούς πόσο Φυσικό αέριο υπάρχει στο Οικόπεδο 11.

Κυβερνητική πηγή που μίλησε στο ΣΙΓΜΑ ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.Η γεώτρηση ακόμη και αυτήν την ώρα που μιλάμε συνεχίζεται όμως σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επικοινωνιακή πίεση που υπάρχει είναι μεγάλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η TOTAL είναι πολύ κοντά στην επιβεβαίωση πως το κοίτασμα Ονησίφορος περιέχει φυσικό αέριο ενώ

η κυβέρνηση ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, για θετικές ανακοινώσεις.

Το απόρρητο των ενεργειακών δραστηριοτήτων, ωστόσο, δεν επιτρέπει την παραχώρηση στοιχείων και δηλώσεων.Την ίδια ώρα οι Τούρκοι φαίνεται πως χάνουν κάθε όριο και προχώρησαν σε διπλή στρατιωτική άσκηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, με δύο NAVTEX το τουρκικό ναυτικό θα πραγματοποίησε ασκήσεις με πραγματικά πυρά και ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από πολεμικό πλοίο σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, η οποία περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Εν τω μεταξύ κοντά στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται αυτές τις ημέρες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros, το οποίο φέρεται να πραγματοποιεί παράνομες σεισμικές έρευνες για την εξεύρεση φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία αξιώνει κυριαρχικά δικαιώματα επί του τεμαχίου 6, θεωρώντας ότι ανήκει στην δική της ΑΟΖ, μετά από αμφισβήτηση της ελληνικής ζώνης.

Οι ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν διαδοχικά από τις 05:00 μέχρι τις 13:00 σήμερα 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Σε τερματικό υγροποίησης ΦΑ προσανατολίζεται η ExxonMobil

Keywords
Τυχαία Θέματα