Την έναρξη δράσης της ΤΜΤ τιμά ο Ακιντζί

Τον αρχηγό των κατοχικών ενόπλων δυνάμεων, Υποστράτηγο Γιλμάζ Γιλτιρίμ, υποδέχτηκε σήμερα στο «Προεδρικό Μέγαρο» ο Μουσταφά Ακκιντζί με αφορμή την «Ημέρα Κοινωνικής Αντίστασης» (1η Αυγούστου), όπου εορτάζεται ουσιαστικά η έναρξη δράσης της ΤΜΤ.

Ιστορικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΜΤ (Turk Mukavement Teskilati- Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης) εμφανίστηκε τον Αύγουστο του 1958 ως απάντηση, ουσιαστικά στη δράση της ΕΟΚΑ.

Για

την σύσταση της TMT, εργάστηκε με πάσα μυστικότητα από το 1957 η Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου του τουρκικού γενικού επιτελείου στρατού, υπό τον στρατηγό Ντανίς Καράμπελεν, ο οποίος ανέθεσε στον Ταγματάρχη του εν λόγω γραφείου την ίδρυση της οργάνωσης.

Η τουρκική αυτή παραστρατιωτική οργάνωση, που έλεγχε στο νησί ο Ραούφ Ντενκτάς και ο Τούρκος στρατιωτικός Ριζά Βουρουσκάνο, είχε ένοπλο χαρακτήρα και τέθηκε ευθύς εξαρχής υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών του στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν ένα χρόνο, ο Σύνδεσμος της ΤΜΤ, με γραπτή δήλωση του προέδρου του, άσκησε έντονη κριτική στον Μουσταφά Ακιντζί για τη στάση του στο τραπέζι των συνομιλιών.

GKK Komutanı Tümgeneral Yıldırım 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla bugün Cumhurbaşkanı Akıncı’yı ziyaret etti. pic.twitter.com/iZKZGsL6Aa

— KKTCCumhurbaşkanlığı (@KKTCCB) July 31, 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα