Τι θα δούμε στο μέλλον από την ΙΚΕΑ;

Νέες συνεργασίες ανακοινώθηκαν για την ΙΚΕΑ την προηγούμενη εβδομάδα στη Σουηδία, στο Άλμχουλτ, στην ετήσια εκδήλωση IKEA Democratic Design Days. Η ΙΚΕΑ θα συνεργαστεί ακόμη και με τη NASA για να προσφέρει νέα

καινοτόμα προϊόντα, τα οποία θα είναι προσβάσιμα για όλους.

Ξεκινώντας το πρώτο σας σπίτι, η ανάπτυξη του δικού σας χώρου μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο και προκλητική. Μικροί χώροι και σφιχτοί προϋπολογισμοί, μπορεί να είναι εμπόδια για να δημιουργήσει κάποιος το πρώτο του σπίτι, αλλά όλοι οι νέοι έχουν την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από όμορφα αντικείμενα και σχεδιασμό. Αυτό λοιπόν έγινε το σημείο εκκίνησης για τη συνεργασία της ΙΚΕΑ με τον Virgil Abloh, ιδρυτή του Off-White. Στόχος είναι η συνεργασία με φοιτητές σε αυτό το έργο και η δημιουργία μοναδικών, καινοτόμων και εμπνευσμένων επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο προσωπικός του στόχος είναι να περάσει το μήνυμα του καλού σχεδιασμού και της βιωσιμότητας.

Eμπειρία: IKEA

Ένα ταξίδι στον Άρη διαρκεί τρία χρόνια και πολλή έρευνα, καινοτομία και μηχανική. Τι θα συμβεί αν όλες αυτές οι εμπειρίες έρθουν πίσω στη γη και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι μας; Αυτό είναι που θα διερευνήσει η ΙΚΕΑ σε μια νέα περίεργη συλλογή για το διάστημα.

"Στο IKEA αγαπάμε να κάνουμε το αδύνατο και τι είναι πιο δύσκολο από το να εξερευνήσεις το διάστημα; Ο μικρός χώρος διαβίωσης είναι ένα γεγονός στο διάστημα και θέλουμε να μάθουμε από αυτό, καθώς αυτό είναι μια πραγματικότητα για όλο και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε περίεργοι να δούμε τι κάνει ένα ταξίδι στο διάστημα να μοιάζει και να δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε σπίτι, ποια είναι τα όρια και οι περιορισμοί που πρέπει να εργαστεί κανείς για να φέρει αυτή τη γνώση στη διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων μας. Να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του διαστημικού ταξιδίου για μια καλύτερη ζωή στη γη", λέει ο Marcus Engman, Διευθυντής Σχεδίασης στην IKEA Range and Supply.

Η συνεργασία με τον Ben Gorham

Μία ακόμη εξαιρετική συνεργασία είναι αυτή με τον Ben Gorham, που στοχεύει στο να διερευνήσει τη σημασία των μυρωδιών και των αισθήσεων.

Μπορούμε όλοι να συνδεθούμε με την αίσθηση ότι μεταφερόμαστε σε άλλο χρόνο και τόπο όταν βιώνουμε μια ιδιαίτερη οσμή. Ίσως να είναι μια παιδική μνήμη, όπως το μαγείρεμα της γιαγιάς ή το πρόσφατα κομμένο γρασίδι ή ακόμη το άρωμα ενός αγαπημένου. Γιατί; Η μυρωδιά είναι η αίσθηση με την ισχυρότερη επιρροή στη μνήμη, τη διάθεση και το συναίσθημα. Μαζί με τον Ben Gorham, από την εταιρεία αρωμάτων Byredo, η IKEA θα διερευνήσει νέους τρόπους για να προσθέσετε αρώματα στο σπίτι σας.

Προϊόντα για μουσικό πάρτι

Τι χρειάζεστε για ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι; Αυτό είναι που θα εξερευνήσει η ΙΚΕΑ μαζί με την Teenage Engineering, μια ομάδα δημιουργών, γνωστών για την παραγωγή μουσικής και τον σχεδιασμό ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων όπως synthesizer και speakers. Η συλλογή FREKVENS θα αποτελείται από 22 προϊόντα τα οποία θα κάνουν ένα πραγματικά καλό μουσικό πάρτι πραγματικότητα, όπου κι αν βρίσκεστε.

Όλες αυτές τις νέες σειρές εμπνευσμένες από το διάστημα μέχρι και τις απλές μυρωδιές, θα τις δούμε στα καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα