Τι συμβαίνει επιτέλους με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν;

O Hyeong-soo Kim, πρώην ερευνητής ιατρός που έφυγε από την Β. Κορέα το 2009, αποκάλυψε πως το Ινστιτούτο Μακροζωίας όπου εργαζόταν στη χώρα είχε ουσιαστικά ως μοναδικό σκοπό να φροντίζει ώστε να μην πεθάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο παχύσαρκος ηγέτης αντιμετωπίζει προβλήματα και την καρδιά του και πάσχει επίσης από διαβήτη.

Ο τρόπος ζωής του Κιμ Γιονγ Ουν, που είναι γνωστός για τις τεράστιες ποσότητες φαγητού που καταναλώνει, καθιστά την υγεία του

ιδιαιτέρως εύθραυστη κι ως αποτέλεσμα οι ερευνητές του κέντρου κατέληξαν να μην κάνουν τελικά τίποτα άλλο εκτός από το να ασχολούνται μαζί του και καθόλου με τη μελέτη άλλων θεμάτων.

«Υπήρχαν 130 ερευνητές από διάφορα τμήματα του πανεπιστημίου Kim Il-sung. Στο ίδιο κέντρο υπήρχαν στοιχεία για διπλωμάτες ή ερευνητές από ξένα πανεπιστήμια. Το ινστιτούτο φυλάσσεται συνεχώς ενώ γύρω του υπάρχει ένας φράχτης ύψους 4 μέτρων με ηλεκτροφόρα καλώδια» περιγράφει ο Hyeong-soo Kim. Όπως εξηγεί, οι ερευνητές έφτιαχναν ειδικά τρόφιμα για να καταναλώνει τόσο ο Κιμ Γιονγ Ουν όσο και ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ,που είχε καρδιακή ανεπάρκεια και διαβήτη επίσης και αποκαλύπτει πως στη Β. Κορέα κάνουν μασάζ στις αγελάδες και τις ταΐζουν μπύρα ώστε να γίνει το κρέας τους πιο τρυφερό.

«Οι δυο Κιμ ήταν αρκετά παχύσαρκοι, οπότε τους παρακολουθούσαν και μελετούσαν ταυτόχρονα κι άλλους παχύσαρκους ανθρώπους, κάτι λίγο δύσκολο στη Β. Κορέα. Δεδομένου πως οι περισσότεροι κάτοικοι εκεί υποσιτίζονται, αναγκαστικά οι γιατροί μελετούσαν και ερευνούσαν πιο υψηλόβαθμους ανθρώπους που ήταν παχύσαρκοι ή πολιτικούς ηγέτες. Εξέταζαν ακόμη και ξένους διπλωμάτες ή ανταποκριτές που έρχονταν στη Β. Κορέα, οι οποίοι δεν ήξεραν καν ότι ήταν αντικείμενο παρατήρησης» σημειώνει.

Ο Hyeong-soo Kim λέει πως όταν ξεκίνησε να δουλεύει στο Ινστιτούτο, τον έβαλαν να υπογράψει ρήτρα πως δεν θα αποκάλυπτε ποτέ τα μυστικά του κέντρου, αλλά πλέον ζει στην Ν. Κορέα οπότε είναι ασφαλής. Μάλιστα αναφέρει πως κάποτε ένας συνάδελφός του συζήτησε πράγματα που γίνονταν μέσα στο Ινστιτούτο και μετά τον έστειλαν μαζί με την οικογένειά του σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως στη χώρας.

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα