Τη μισή του περιουσία στη φιλανθρωπία δίνει ο Σ.Χατζηιωάννου

Τη μισή του περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς παραχωρεί ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, χρηματοδοτώντας φιλανθρωπικά ιδρύματα, έτσι ώστε να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους «για πάντα».

«Ίσως η φράση αυτή να είναι κάπως υπεραπλουστευμένη, καθώς ο κόσμος στην Κύπρο γνωρίζει ότι έχω μια φιλανθρωπική δράση με πολλούς τρόπους, με τα δικοινοτικά βραβεία που δίνονται κάθε χρόνο, με το φαγητό από καρδιάς, τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά και

άλλες μορφές βοήθειας, όπως οι υποτροφίες», είπε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ.

Όπως ανέφερε, όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα ανθρώπων την οποία ξεκίνησε ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ στην Αμερική, οι οποίοι είναι και οι πρώτοι που δεσμεύτηκαν να δώσουν το μισό της περιουσίας τους στο δικό τους φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια ομάδα 168 ανθρώπων στην οποία καθένας έχει κάνει τη δική του δέσμευση για χρηματοδότηση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

«Η διαφορά είναι ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί η φιλανθρωπική δραστηριότητα για πάντα, το ίδρυμα θα υπάρχει και μετά από τη δική μου παρουσία», τόνισε.

Αστειευόμενος ο κ. Χατζηιωάννου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική.

Τέλος, αναφέρθηκε στα δικοινοτικά βραβεία τα οποία δίνονται τα τελευταία 10 χρόνια, λέγοντας ότι φέτος έχουν κατατεθεί 30 αιτήσεις, ενώ έκανε έκκληση για περισσότερες με τα βραβεία για τη φετινή χρονιά να φτάνουν τα 75

Keywords
Τυχαία Θέματα