Τη δημιουργία αστεροσχολείου στο Τρόοδος εξήγγειλε ο ΠτΔ

Τη δημιουργία αστεροσχολείου εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και εξέφρασε την ελπίδα όπως σύντομα κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος του αστεροσκοπείου στην περιοχή του Τροόδους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη στην εξαγγελία σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Με τις Περσείδες στο Τρόοδος», την οποία απόλαυσε το βράδυ του Σαββάτου συνοδευόμενος από τα παιδιά και τα εγγόνια του.

«Ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο

και πάρα πολύ σύντομα να έχουμε ένα από τα σημαντικότερα από πλευράς χώρου αστεροσκοπεία. Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να συμβάλει στη δημιουργία του αστεροσχολείου, μέσα από οικονομική βοήθεια και μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με αυτά, συνέχισε, « θα επωφεληθούν όσοι λατρεύουν τη φύση και ιδιαίτερα τα φαινόμενα που μπορεί να προσφέρει το Τρόοδος κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και η ανάπτυξη γενικότερα της μάθησης. ήθελα να δω πολλά παιδιά και νέους να ενδιαφέρονται και να εμπλέκονται στα φαινόμενα της φύσης».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαίνεσε τους διοργανωτές της εκδήλωσης διότι καθιερώνουν ένα σημαντικά ενδιαφέρον θέμα στην περιοχή του Τροόδους, «μιας περιοχής της οποίας έχω ιδιαίτερη αδυναμία - λόγω παιδικών χρόνων διότι έζησα 6,5 χρόνια στον Αμίαντο, 1,5 στον Αγρό, ενώ τα τελευταία σχεδόν 5 χρόνια στην προεδρία, δεν λείπω τα καλοκαίρια και τα Χριστούγεννα από την περιοχή την οποία λατρεύω. Για αυτό και το μεγάλο μου ενδιαφέρον, έστω και αν παρά τις οικονομικές αδυναμίες δεν έγινε κατορθωτό μέχρι στιγμής να υλοποιήσουμε σημαντικούς τομείς που θέλαμε».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, «θα πει περισσότερα».

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα