Τι απαντά η Ψυχολογική Ένωση για άδειες και εγγραφές

Η Ψυχολογική Ενωση Κύπρου (ΨΕΚ) εκφράζει θλίψη για τη χθεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων (ΣΕΨ), με την οποία, όπως αναφέρει, καταφέρονται ενάντια στις δημόσιες ανακοινώσεις της για τα προβλήματα στο επάγγελμα του ψυχολόγου στην Κύπρο.

"Λυπούμαστε ειλικρινά", σημειώνει η ΨΕΚ, "που τα προσωπικά βαρίδια

και η ενόχληση μερικών επειδή προσφύγαμε δικαστικώς ενάντια στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό τους, τούς κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια στις σοβαρές μας καταγγελίες και υπεραμύνονται τώρα των αποφάσεων των προηγούμενων Συμβουλίων Εγγραφής".

“Διερωτόμαστε ειλικρινά πώς το ΣΕΨ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες μας είναι "αυθαίρετες και ανυπόστατες", όπως αναφέρουν, όταν δεν τις έχουν διερευνήσει καν. Εμείς έχουμε καταθέσει εδώ και μήνες γραπτές καταγγελίες στον Υπουργό υγείας, στη νομική υπηρεσία του κράτους, στη Βουλή και στην Επίτροπο Διοικήσεως, για παράνομες αποστερήσεις αδειών και παράνομες εγγραφές ψυχολόγων. Σεβόμαστε απόλυτα το θεσμό του Συμβουλίου Εγγραφής και αισθανόμαστε βαθύτατη απογοήτευση όταν το νέο Συμβούλιο που ελπίζαμε να λειτουργήσει καλύτερα από τα προηγούμενα, αντί να τις διερευνήσει, προβαίνει σε αφορισμούς εναντίον μας”, προστίθεται.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΨ, σημειώνει η ΨΕΚ, αναφέρεται ότι "πρώτιστος στόχος του Συμβουλίου είναι η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από άτομα που πληρούν τα κριτήρια ασκήσεως επαγγέλματος" και διερωτάται πώς θα υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, όταν αρνούνται να διερευνήσουν τις καταγγελίες για παράνομες αδειοδοτήσεις, βασισμένες σε πλημμελή ή κακή ερμηνεία του νόμου και / ή πελατειακές σχέσεις και χρηματισμό.

Διερωτάται ιδιαίτερα "πώς επιτρέπει ένα Συμβούλιο Εγγραφής να κατέχουν άδεια ψυχολόγου άτομα που δεν είναι ψυχολόγοι, που δεν ασκούν το επάγγελμα, ή που άλλα έχουν σπουδάσει και άλλα εξασκούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις είχε αναφερθεί και ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου σε συζητήσεις στη Βουλή και στο Υπουργείο Υγείας, οπόταν και αισθανόμαστε έκπληξη που οι εκπρόσωποι του τώρα στο ΣΕΨ δε φαίνεται να είναι ενήμεροι. Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και αυτές είναι που πλήττουν το κύρος του συμβουλίου και των προσοντούχων εγγεγραμμένων ψυχολόγων, όχι η αποκάλυψή τους”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα