Θρήνος στη Ρωσία για την αεροπορική τραγωδία

Θρήνος στη Ρωσία, όπου κηρύχθηκε εθνικό πένθος, για την εκατόμβη θυμάτων στο Σινά. Ο ένας μετά τον άλλο ξένοι ηγέτες στέλνουν τα συλλυπητήριά τους.

Λόγω τεχνικού προβλήματος κατέπεσε, πιθανότατα, το ρωσικό αεροσκάφος, που συνετρίβη χθες το πρωί στο όρος Σινά, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου σύμφωνα με την πρώτη επισκόπηση, που έγινε στο σημείο της συντριβής. Κανένας από τους 224 επιβαίνοντες, μεταξύ

αυτών 25 παιδιά, που είχαν πάει για διακοπές και επέστρεφαν στην Αγία Πετρούπολη, δεν επέζησε.

Οι επιβάτες ήταν όλοι Ρώσοι, εκτός από 3 Ουκρανούς.

Σήμερα αναμένεται να επαναπατριστούν οι πρώτες σοροί των θυμάτων.

Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους εντοπίστηκαν και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ένα περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τους θορύβους μέσα στο πιλοτήριο, δεδομένα, που έχουν σημαντική σημασία για τα αίτια της καταστροφής.

Είναι αδύνατο να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση των μαύρων κουτιών επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαήλ, ενώ τόνισε ότι «δεν πιστεύεται» πως υπήρξαν «παράνομες» ενέργειες, που να οδήγησαν στη συντριβή του. Οργάνωση, η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε, με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, ότι αυτή είναι που το κατέρριψε, ωστόσο η πληροφορία παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

Πάντως, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και η γαλλική Air France- KLM αποφάσισαν τα αεροσκάφη τους ν’ αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από την χερσόνησο του Σινά για λόγους ασφαλείας. Η Υπηρεσία Ερευνών και Αναλύσεων για την Ασφάλεια της Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας στέλνει στην Αίγυπτο δύο ερευνητές, με τη συνοδεία έξι τεχνικών συμβούλων της Airbus, προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για το αεροπορικό δυστύχημα.

Επιπλέον, μεταβαίνουν στη χώρα δύο ερευνητές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γερμανίας, που θα εκπροσωπούν την κατασκευάστρια εταιρεία, και τέσσερις ερευνητές της αντίστοιχης υπηρεσίας της Ρωσίας.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα