Θετικά σχόλια Jagland για προετοιμασία της Κυπ. Προεδρίας

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Υπ. Παιδείας για την Κυπριακή Προεδρία του ΣτΕ συζήτησαν ο Υπουργός Κώστας Καδής και ο Γ.Γ. του Συμβουλίου Thorbjørn Jagland, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι ο κ. Καδής σημείωσε πως οι δράσεις βασίζονται στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και προωθούν την ενίσχυση της δημοκρατικής ασφάλειας στην Ευρώπη, την υποστήριξη των δικαιωμάτων και των ελευθερίων για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμιά διάκριση, την αγωγή του

δημοκρατικού πολίτη και την υπεροχή του κράτους δικαίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις και συνέδρια καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο Στρασβούργο. Σημείωσε ότι το Υπουργείο έχει πολύ ενεργό εμπλοκή στην Προεδρία, αφού θα συνδιοργανώσει, σε συνεργασία με τη Γραμματεία του ΣτΕ, δράσεις πολιτικών προτεραιοτήτων στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Νεολαίας (μαζί με τον ΟΝΕΚ) και του Αθλητισμού (μαζί με τον ΚΟΑ).

Επίσης, συντονίζει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κύπρο και στο Στρασβούργο. Τέλος, προγραμματίζει δράσεις που θα επιτρέψουν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν καλύτερα το ΣτΕ και το έργο του.

O κ.Jaglang εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τη θετική πορεία της προετοιμασίας της Κυπριακής Προεδρίας. Στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διοργάνωση της Διάσκεψης Υπουργών Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 22-23 Μαρτίου 2017 με θέμα “Securing Democracy through Education” και σημείωσε ότι αποτελεί μια από τις εξέχουσες συναντήσεις της Κυπριακής Προεδρίας.

Χαιρέτισε και το γεγονός ότι στη Διάσκεψη θα κληθούν να συμμετάσχουν, εκτός από τους Υπουργούς και αξιωματούχους των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπρόσωποι των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου.

Στη διάσκεψη θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν τρόποι με τους οποίους η εκπαίδευση μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο για την αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του βίαιου εξτρεμισμού. Με θετικό τρόπο εκφράστηκε και για το γεγονός ότι στο πρόγραμμα της κυπριακής προεδρίας περιλαμβάνονται και δράσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν και μέλη της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επιπλέον, ο κ.Jagland επισήμανε ότι το πρόγραμμα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα διοργανωθεί στο Στρασβούργο είναι πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα