Θέματα ενέργειας τέθηκαν στην Κυπρο - Κινεζική σύνοδο

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου η έβδομη Σύνοδος της Κυπρο-Κινεζικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική Συνεργασία, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, της παιδείας κ.ά.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη δυνατοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε υφιστάμενους και σε νέους τομείς, όπως αυτοί της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της γεωργίας, των τηλεπικοινωνιών, της πολιτικής αεροπορίας και της εκπαίδευσης. Τονίστηκε επίσης η ύπαρξη ευνοϊκών προϋποθέσεων για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων και τουρισμού.

Της Διακυβερνητικής Συνόδου ηγείτο από κυπριακής πλευράς ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργίου και από μέρους της κινεζικής πλευράς, ο Υφυπουργός Εμπορίου Zhang Xiangchen.

Στην έναρξη της Συνόδου, ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις της Κύπρου με την Κίνα και τους πολύ στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Zhang επιβεβαίωσε τους δεσμούς φιλίας που έχει η χώρα του με την Κύπρο και τόνισε την ύπαρξη της εξαιρετικής συνεργασίας και στήριξης που υπάρχει και στον πολιτικό τομέα.

Οι δύο συμπρόεδροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το πνεύμα συνεργασίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου και τόνισαν ότι το αποτέλεσμα των επαφών αυτών θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και διαφοροποίηση των οικονομικών και άλλων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα