Θέμα ειδικής μεταχείρισης των Τούρκων εγείρει η τ/κ πλευρά

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για Εδαφικό-Περιουσιακό-Διακυβέρνηση. Θέμα ειδικής μεταχείρισης Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο μετά τη λύση εγείρουν για μια ακόμα φορά οι Τ/κ.

Στη διάρκεια της πρώτης αυτής συνάντησης για Εδαφικό-Περιουσιακό-Διακυβέρνηση, έγινε μια γενική συζήτηση πάνω στα ζητήματα αυτά με τους Τ/κ να εγείρουν θέμα ειδικής μεταχείρισης των Τούρκων στην Κύπρο

μετά τη λύση.

Πηγές εντός της ε/κ αντιπροσωπείας , σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο πολιτικός συντάκτης Χρίστος Χαραλάμπους, αναφέρουν ότι η αντίδραση Αναστασιάδη ήταν άμεση και έντονη, καθώς δεν δέχθηκε καν να συζητήσει επί του ζητήματος αυτού, ενώ τόνισε ότι το ζήτημα αυτό αφορά την ΕΕ και ούτε η ΕΕ δέχεται κάτι τέτοιο.

Η τοποθέτηση αυτή ενόχλησε έντονα τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος περίμενε ότι θα γινόταν συζήτηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Διαπραγματευτές και τεχνοκράτες θα ξανασυναντηθούν στις 17:30 ώρα Κύπρου Στις 19:00 θα αρχίσει εκ νέου η Διάσκεψη για Ασφάλεια και Εγγυήσεις.

Αύριο 9:30 με 11:30 το πρωί Αναστασιάδης και Ακιντζί θα ξανασυζητήσουν για Εδαφικό-Περιουσιακό και Διακυβέρνηση, ενώ στις 11:30 θα αρχίσει η συζήτηση μαζί με εγγυήτριες δυνάμεις και ΕΕ για Ασφάλεια και Εγγυήσεις στην παρουσία Γκουτέρες. ε/κ πηγες

Keywords
Τυχαία Θέματα