Θα κυνηγήσει τις πιθανότητές της…

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η προσοχή στους τραυματίες Άρνασον και Βύντρα ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ το Σάββατο

Όλες τις πιθανότητες για έξοδο στην Ευρώπη είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει η Ομόνοια στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Μπορεί να λέγεται ότι αν δεν κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θα είναι καλύτερα, γιατί θα δοθεί χρόνος στον Πάμπο Χριστοδούλου να ετοιμάσει την ομάδα για το νέο πρωτάθλημα, αλλά, κακά τα ψέματα, μη έξοδος στην Ευρώπη θα έχει περισσότερα αρνητικά παρά θετικά. Όπως το οικονομικό, αφού θα χαθούν σημαντικά έσοδα, αλλά και

το πρεστίζ και το γόητρο της ομάδας.

Τα δεδομένα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι δύσκολα, αφού πρέπει να κατακτήσει την 4η θέση η οποία οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, με την προϋπόθεση ότι το κύπελλο θα κατακτήσει ομάδα που βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις. Παρόλ' αυτά η προσπάθεια θα γίνει και ο στόχος στον επόμενο αγώνα είναι να δοθεί συνέχεια στις νίκες με νέα επιτυχία επί της ΑΕΚ το Σάββατο στο ΓΣΠ.

Οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει μόνο μια φορά ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και διεκδικεί το πρωτάθλημα (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ) και αυτή η νίκη σημειώθηκε επί της ΑΕΚ στον Α΄ γύρο του πρωταθλήματος (2-1). Το ίδιο θα επιδιώξουν να πράξουν και στο παιχνίδι με το οποίο ανοίγει η αυλαία του β΄’ γύρου της β΄ φάσης.

Όπως στον Α΄ γύρο
Στις 20 Νοεμβρίου η Ομόνοια νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Ήταν η πρώτη και μοναδική επιτυχία των «πρασίνων» κόντρα σε ομάδα που βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις και διεκδικεί τον τίτλο. Αν τα καταφέρει, θα αυξήσει τις ελπίδες για την 4η θέση, στην οποία ίσως βρεθεί από την επόμενη αγωνιστική, αν όπως προαναφέραμε κερδίσει και η ΑΕΛ που είναι ένα βαθμό πιο πάνω στη βαθμολογία έχει απώλειες στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Το παιχνίδι με την ομάδα της Λάρνακας θα έχει βέβαια μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από το τελευταίο νικηφόρο με την ΑΕΛ, γι’ αυτό και χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί η ομάδα στις απαιτήσεις του αγώνα.

Το «τριφύλλι» θα στηριχτεί στην έδρα του, όπου έχει πολύ καλό απολογισμό μετρώντας 12 νίκες στα 16 παιχνίδια που έδωσε. Ελπίζεται ότι περισσότερος κόσμος θα βρεθεί το Σάββατο δίπλα στην ομάδα για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να φτάσουν σε άλλη μια επιτυχία.

Τα βλέμματα σε Άρνασον, Βύντρα
Οι προπονήσεις επανήρχισαν χθες με την έναρξη ουσιαστικά της προετοιμασίας για το σαββατιάτικο παιχνίδι. Η προσοχή είναι στραμμένη στους Άρνασον και Βύντρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Ο πρώτος αποχώρησε τραυματίας στο ματς με την ΑΕΛ, ενώ ο δεύτερο ένιωσε ενοχλήσεις πριν από την έναρξή του. Θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασής τους και θα διαφανεί αν θα υπολογίζονται ή όχι ενόψει ΑΕΚ.

Δεν υπάρχει ανησυχία για τους Κλέιτον και Κύπρου, οι οποίοι είχαν κάποια μικροπροβλήματα.
Εκτός πλάνων για τον επόμενο αγώνα είναι ο Παναγιώτου, ο οποίος έχει συμπληρώσει δυο κίτρινες κάρτες.

Ετοιμάζει ταξίδι
Ο Πάμπος Χριστοδούλου, είτε κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο η Ομόνοια είτε όχι, κάνει τα πλάνα του για τη νέα χρονιά. Σε αυτό το στάδιο βρίσκεται στην εξεύρεση παικτών μέσω «κατασκοπίας». Για τον σκοπό αυτό αναμένεται να ταξιδεύσει τις αμέσως επόμενες μέρες για το εξωτερικό-πιθανότατα στην Πορτογαλία, όπου θα παρακολουθήσει αγώνες έχοντας τα βλέμματά του σε συγκεκριμένους υποψήφιους μετεγγραφικούς στόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα