Τέλος το κάπνισμα σε όλους τους σχολικούς χώρους

Τέλος το κάπνισμα από τη νέα σχολική χρονιά, σε όλους τους σχολικούς χώρους. Το Υπουργείο Παιδείας μέσω εγκυκλίου που έχει αποστείλει σε όλες τις διευθύνσεις των σχολείων της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, πραγματοποιεί μία προσπάθεια ενημέρωσης, πριν το πρώτο κουδούνι και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το

Υπουργείο Παιδείας προωθεί την πολιτική των σχολείων ‘’χωρίς καπνό,’’ αφού η απαγόρευση του καπνίσματος αφορά τόσο μαθητές και καθηγητές, όσο και τους επισκέπτες στις σχολικές μονάδες.

Το κάπνισμα θεωρείται ποινικό αδίκημα, τόσο σε κλειστούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους των ιδιωτικών, ή δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το Νόμο:

Ο καπνιστής εκπαιδευτικός έχει την ευθύνη που του υποβάλλει το άρθρο 11, δηλαδή χρηματικό ποσό μέχρι 2.000 ευρώ, πρόστιμο σε περίπτωση καταδίκης, ή διοικητικό πρόστιμο μέχρι 850 ευρώ από τον προϊστάμενο Υγειονομικών Υπηρεσιών, ή 85 ευρώ εξώδικο.Ο διευθυντής του σχολείου, που έχει υπό την ευθύνη του χώρο απαγόρευσης του καπνίσματος, φέρει την ευθύνη που του υποβάλλουν τα άρθρα 11, 13, και 14 και τις ίδιες ποινές. Υπενθυμίζεται ότι το κάπνισμα ευρύτερα σύμφωνα με την νομοθεσία, απαγορεύεται επίσης σε χώρους εργασίας, σε φροντιστήρια, νοσοκομεία, παιδότοπους, δισκοθήκες, νυκτερινά κέντρα, μπιραρίες και δημόσιες τουαλέτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα