Ταραλίδης: "Ο Ολυμπιακός είναι… Ολυμπιακός"

Ο Γιάννης Ταραλίδης γνωρίζει πολύ καλά τον ΑΠΟΕΛ, αφού τον αντιμετώπισε πολλές φορές στην Κύπρο. Δείτε τις τοποθετήσεις του Ελλαδίτη στον Sport fm Ελλάδος:

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Τον γνωρίζω πολύ καλά, είναι ομάδα πολύ καλοστημένη στο γήπεδο. Έχει γρήγορους παίκτες μπροστά. Ο Ολυμπιακός,

όμως, έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Παίζει μέσα στο Καραϊσκάκη και έχει καλύτερη ομάδα. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα το τελευταίο διάστημα αλλά ο Ολυμπιακός είναι… Ολυμπιακός και θα βρει τον δρόμο του γρήγορα. Ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη, όπου αγωνίζεται με τον κόσμο του. Με αυτόν στο πλευρό του μεταμορφώνεται».

Για το πού θα κριθεί ο όμιλος: «Είναι αναλόγως σε ποια μέρα θα βρεθούν Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ και τι ποδόσφαιρο θα παίξουν. Έχουν καλές ομάδες και μπορούν να πάρουν αποτελέσματα κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίες ομάδες».

Για το δυνατό σημείο και το αδύναμο του ΑΠΟΕΛ: «Στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι ότι έχει μηδέν παθητικό. Διαθέτει πολύ καλή άμυνα και σκοράρει. Κέντρο και επίθεση έχει πολύ καλές μονάδες. Έχει τον Γιαννιώτα σε πολύ καλή κατάσταση, έχει τον Ντε Καμάργκο, υπάρχουν αντικαταστάτες σε πολύ καλή φόρμα. Είναι απρόβλεπτη ομάδα, αλλά σίγουρο ο Ολυμπιακός δεν θα παρουσιαστεί όπως στο ματς κόντρα στην ΑΕΛ. Αν παίξει έτσι δεν έχει καμία ελπίδα. Δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέρουμε αυτό».

Για το αν βλέπει φαβορί στη Σούπερ Λίγκα: «Ξεκάθαρο φαβορί ακόμα δεν υπάρχει. Είναι πολύ νωρίς. Υπάρχουν όμως πολύ καλές ομάδες, που δεν τις περίμενα, όπως ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί, δεν θα ανοίξει η ψαλίδα πιστεύω».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Υποτιμούν πολύ το επίπεδο εδώ. Πέντε ομάδες, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους υπόλοιπους, είναι επιπέδου σούπερ Λίγκας. Δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι. Το ΑΠΟΕΛ αν έμπαινε στους ομίλους του Champions League, του χρόνου θα μιλούσαμε για άλλη ομάδα, θα έκανε καλύτερες προσθήκες».

Για την Καρμιώτισσα, όπου αγωνίζεται φέτος: «Η ομάδα είναι νεοφώτιστη, αλλά παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα θα έρθουν. Πληρώνουμε λάθη απειρίας. Κάποια παιδιά δεν έχουν ξαναπαίξει στην κατηγορία, αλλά έχουν ταλέντο και φιλοδοξίες να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο. Επίσης παίζουν πολλοί Κύπριοι, προετοιμασία πήγαμε με 35 παίκτες, δεν το έχω συναντήσει ξανά όσο παίζω ποδόσφαιρο».

Για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο. Πρέπει να σταματήσω κάποια στιγμή, αλλά θα είναι δύσκολη απόφαση. Όσο βλέπω αυτούς τους νεαρούς, μου δίνουν την αισιοδοξία να μην σταματήσω».

Keywords
Τυχαία Θέματα