Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν το έγκλημα του Αττίλα

Τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν σήμερα το μεγάλο έγκλημα που διέπραξε ο Αττίλας σε βάρος του κυπριακού λαού.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ αναφέρει: «απευθυνόμενοι στον κυπριακό ελληνισμό, αλλά και στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, υπογραμμίζουμε την ανάγκη να ανανεώσουμε και να επαναβεβαιώσουμε ένα εθνικό συμβόλαιο ενότητας».

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι «επιμένουμε στην πολιτική της επαναπροσέγγισης Ε/κ και Τ/κ και διαβεβαιώνουμε το λαό, ότι το ΑΚΕΛ

παραμένει σταθερός πολέμιος του εθνικισμού -σοβινισμού που δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε: «αυτή την αποφράδα μέρα οφείλουμε όλοι μας να επαναλάβουμε έναν ιερό όρκο προς όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στο βωμό της υπεράσπισης της Δημοκρατίας», ενώ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος έστειλε το μήνυμα: «καθήκον μας είναι η ενίσχυση και διατήρηση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά το επίσημο μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Λευκωσία για όλους όσοι έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή».

Ο Παναγιώτης Σαββίδης, μέλος της Συμμαχίας πολιτών σημείωσε πως «με το κατάλληλο σθένος και την κατάλληλη προετοιμασία, μπορούμε να επιφέρουμε στην Κύπρο την απελευθέρωση και τη δικαίωση»

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη σημειώνει ότι «δεν ξεχνούμε. Δεν παραδινόμαστε. Δεν εκχωρούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε κανέναν», την ώρα το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως «οι θυσίες του Κυπριακού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και λύση στο Κυπριακό».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη δήλωσε ότι «επαναφέρει στις μνήμες μας ότι στην Κύπρο έγινε εισβολή και κατοχή και δεν υπάρχει δικοινοτικό πρόβλημα»

Keywords
Τυχαία Θέματα