Τα ντέρμπι σε ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα

Με τις σημαντικές νίκες του ΑΠΟΕΛ και της Νέας Σαλαμίνας επί της Ανόρθωσης και της Pokka ΑΕ Καραβά, αλλά και του πρωτοπόρου Παφιακού επί της Ολυμπιάδος Φρενάρους με συνεχίστηκε το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας.

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστιικής το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ανόρθωση με 3-0 σετ και η Nέα Σαλαμίνα

την Pokka ΑΕ Καραβά με 1-3 σετ. Εξάλλου, ο Παφιακός κέρδισε με 3-0 την Ολυμπιάς Φρ.

Ο αγώνας Αναγέννηση Δ. – Ομόνοιας είναι ορισμένος για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.
«Γαλαζοκίτρινο» το ντέρμπι

Σε ένα αγώνα που πρόσφερε πολλές συγκινήσεις το ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο «Λευκόθεο» την Ανόρθωση με 3-0 σετ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα. Ο αγώνας θύμισε αγώνες άλλων εποχών μεταξύ των δυο ομάδων με τα σετ να κρίνονται κυριολεκτικά στο τέλος. Το ΑΠΟΕΛ πήρε μια σημαντική νίκη, ενώ η Ανόρθωση έχασε τον αγώνα αφού υπέπεσε σε πολλά λάθη στα τέλη των σετ.

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3-0 Σετ: 26-24, 25-22, 25-22

Το ΑΠΟΕΛ άρχισε καλύτερα στο πρώτο σετ προηγήθηκε με 04-02 και 12-09, αλλά με ένα σερί 06-0 και με τον νεαποκτηθέντα ακραίο Μουσικιάν να βρίσκεται στο σερβίς έδωσε «αέρα» δυο πόντων στην ομάδα του 15-17. Το ΑΠΟΕΛ με τα σέρβις του Λ. Χατζηπαύλου προηγήθηκε 22-19, αλλά η Ανόρθωση αντέδρασε ισοφάρισε 24-24 και το σετ οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους με το ΑΠΟΕΛ να κερδίζει 26-24 με μπλοκ του Χατζηπαύλου σε 33 λεπτά.

Σε ένα πολύ κλειστό σετ οι δυο ομάδες παρουσίασαν πολύ καλό βόλεϊ με την Ανόρθωση να μπαίνει καλύτερα και με πολύ καλό τον Παλχαρίνι προηγήθηκε με 07-11. Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και μείωσε στον πόντο 13-14. Η Ανόρθωση ήταν πολύ αποτελεσματική και κυρίως με τον Νίκο Κολά από τον κεντρικό άξονα τέλειωνε πολλές φάσεις κάτι που της έδωσε προβάδισμα τριών πόντων 17-20. Το ΑΠΟΕΛ δεν είπε την τελευταία του λέξη και με μπροστάρη τον Σάντρο Λούνα βρήκε τις λύσεις και γύρισε το σετ κερδίζοντας με 25-22 σε 31 λεπτά. Το «γαλαζοκίτρινο» προβάδισμα ήταν πλέον 2-0 σετ.
Το τρίτο σετ ήταν αντάξιο της φήμης των δυο ομάδων, αλλά η Ανόρθωση είχε το σετ στα χέρια της και το έχασε ελέω Σάντρο Λούνα. Ο Βραζιλιάνος του ΑΠΟΕΛ «μίλησε» στα τελικά στάδια του σετ και οδήγησε την ομάδα του από το -3 19-22 στην επικράτηση με 25-22 αλλά και στην καθαρή νίκη με 3-0 σετ. Το σετ στα πρώτα στάδια ήταν ισοδύναμο, αλλά στη συνέχεια η Ανόρθωση πήρε το πάνω χέρι, όμως στη συνέχεια τα λάθη δεν της επέτρεψαν να μείνει στον αγώνα.
ΑΠΟΕΛ(Γ. ΜΕΛΚΑΣ):Χατζηπαύλου,Χαλλουμής, Βερίσιμο, Γ.Χρυσοστόμου, Λούνα, Πούλκο, - Λίμπερο: Χαμαγιούν.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ.ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Παλχαρίνι, Κολάς, Σόρενσεν,Κνέζεβιτς,Μουσικιάν, Γκράμεσφορντ – Χατζηδαμιανού – Αλλαγές: Γ. Κοντός, Σπύρου.

«Ερυθρόλευκη» ανατροπή
«Σ ΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 1-3 Σετ: 25-22, 25-27, 18-25, 22-25

Το προσφυγικό ντέρμπι στο «Σπύρος Κυπριανού» μεταξύ Pokka ΑΕ Καραβά και Νέας Σαλαμίνας δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες των φίλων του βόλεϊ, αφού το θέαμα ήταν εκπληκτικό. Η Pokka ΑΕ Καραβά προηγήθηκε με 1-0, αλλά η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε και αφού πήρε το δεύτερο σετ που κρίθηκε στους έξτρα πόντους πήρε το παιχνίδι με 1-3 σετ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς. Η ομάδα του Καραβά έδειξε για άλλο ένα αγώνα τις δυνατότητές της.

«Κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ωραίο βόλεϊ με την ομάδα της Pokka ΑΕ Καραβά να κερδίζει το πρώτο σετ 25-22 ανοίγοντας το σκορ σε 1-0.
Το δεύτερο σετ ήταν εντυπωσιακό άνκαι η Νέα Σαλαμίνα πήρε ισχυρό προβάδισμα 13-17 κάτι που της έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα. Ωστόσο, η Pokka ΑΕ Καραβά κατάφερε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το σετ το οποίο έχασε στους έξτρα πόντους με 25-27. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν στην ίδια αφετηρία 1-1 στα σετ.
Η εξέλιξη του τρίτου σετ έδωσε «φτερά» στους παίκτες της Νέας Σαλαμίνας οι οποίοι διαχειρίστηκαν σωστά το σετ και το κέρδισαν 18-25 ανατρέποντας τα δεδομένα αφού το σκορ έγινε 1-2 υπέρ των «ερυθρολεϋκων».
Το τέταρτο σετ θύμισε σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο και το πρώτο με τελική νικήτρια τη Νέα Σαλαμίνα που πήρε το σετ με 22-25 και τον αγώνα με 1-3 σετ.

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Παναγιωτίδης, Μοράλες, Ράμα,Καρακατσάνης, Ντουγκριαρένκο,Χατζηφιλίππου – Λίμπερο: Αχιλλέως – Αλλαγές:

NΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: (ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Παφίτης, Κασαμπαλής,Βανέγκας,Ζηκάκης, Γεωργίου, Κορνιένκο – Λίμπερο: Kοπανάροφ. – Αλλαγές: Χρυσοστόμου, Σιαπάνης – Λίμπερο: Bαρνάβα.

Δεν δυσκολεύτηκαν οι πρωτοπόροι
«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. 3-0 Σετ:25-17, 25-18, 25-10
Ο Παφιακός συνέχισε τη νικηφόρο πορεία του κερδίζοντας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’Κατηγορίας την Ολυμπιάς Φρενάρους με 3-0 σετ και παρέμεινε στην κορυφή με 13 βαθμούς. Οι «κοκκινόμαυροι» πάλεψαν τα δυο πρώτα σετ, αλλά στο τρίτο έμειναν από δυνάμεις.

Οι πρωτοπόροι έπαιξαν πολύ καλά στο πρώτο σετ με αποτέλεσμα να κερδίσουν το σετ με 25-17 και να προηγηθούν με 1-0 σετ. Ο Παφιακός δεν χαλάρωσε στο δεύτερο σετ και αφού προηγήθηκε 23-17 κέρδισε με 25-18 και «έγραψε» το 2-0 σετ. Στο τρίτο σετ ο Παφιακός ήταν ανώτερος, αφού η Ολυμπιάς δεν άντεξε και κέρδισε με 25-10 κερδίζοντας τον αγώνα με 3-0 σετ.
ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Γ. ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ):Tοντόροβιτς,Ευσταθίου. Οικονοομίδης, Ντίας,Παπαδόπουλος. Ασπιώτης.
OΛΥΜΠΙΑΣ ΦΡ. (Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ):Γεωργίου, Στέκας, Πέτρου, Αγκέλοφ, Φιλίπας, Αδάμου.
Στη βαθμολογία μετά από πέντε αγώνες προηγείται ο Παφιακός με 13 βαθμούς και ακολουθεί η Νέα Σαλαμίνα με 12. Το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην τρίτη θέση με 11 και στην τέταρτη είναι η Ομόνοια με 09 αλλά σε τέσσερεις αγώνες. Σε τέσσερεις αγώνες έχει πέντε βαθμούς η Αναγέννηση Δ., ενώ η Ανόρθωση ακολουθεί με τέσσερεις βαθμούς. Στην έβδομη θέση είναι η Pokka ΑΕ Καραβά με τρεις βαθμούς, ενώ χωρίς βαθμό είναι η Ολυμπιάς Φρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα