Τα γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης του Πρωταθλήματος Εθνών

Η UEFA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας των Εθνικών Ομάδων σε κάθε Κατηγορία ενόψει της κλήρωσης του Πρωταθλήματος των Εθνών που θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου 2018 στην Ελβετία.

Όπως είναι γνωστό, η Κύπρος θα είναι στην 3η Κατηγορία της νέας διοργάνωσης της UEFA και σύμφωνα με την κατάταξη που ανακοινώθηκε, θα είναι στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας της κατηγορίας της μαζί με την Εσθονία και τη Λιθουανία, χώρες με τις οποίες

δεν μπορεί να κληρωθεί στον ίδιο όμιλο.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας στην Κατηγορία που συμμετέχει η Κύπρος:

1ο γκρουπ: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία

2ο γκρουπ: Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία

3ο γκρουπ: Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία

4ο γκρουπ: Κύπρος, Εσθονία, Λιθουανία

Στην Κατηγορία αυτή θα δημιουργηθούν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και ένας όμιλος των τριών ομάδων. Ο όμιλος των τριών ομάδων θα περιλαμβάνει μια ομάδα από τα τρία πρώτα γκρουπ δυναμικότητας, άρα η Κύπρος θα είναι σίγουρα σε όμιλο των τεσσάρων ομάδων. Οι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων θα περιλαμβάνουν μια ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο θα προαχθεί στη 2η Κατηγορία του Πρωταθλήματος των Εθνών ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Κατηγορίας θα αγωνιστούν σε Final Four το Μάρτιο του 2020 για να προκριθεί μια στην τελική φάση του EURO 2020.

Δείτε εδώ όλα τα γκρουπ δυναμικότητας σε κάθε Κατηγορία, όπως ανακοινώθηκαν από την UEFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα