Συνολικά 193 παράπονα χειρίστηκε το EKK Κύπρου το 2015

Συνολικά 193 παράπονα χειρίστηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή (ΕΚΚ) Κύπρου, το οποίο ετοίμασε την Ετήσια Έκθεσή του στην οποία παρουσιάζονται το έργο και οι δραστηριότητες του Κέντρου για το έτος 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εντός του 2015, το ΕΚΚ Κύπρου χειρίστηκε συνολικά 193 παράπονα. Από το σύνολο των παραπόνων αυτών, τα 116

παράπονα υποβλήθηκαν από καταναλωτές που διαμένουν στην Κύπρο και τα υπόλοιπα 77 παράπονα από Ευρωπαίους καταναλωτές που διαμένουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Περαιτέρω, εντός του 2015, το ΕΚΚ Κύπρου ανταποκρίθηκε σε 487 αιτήματα για παροχή πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΚ Κύπρου είναι μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή από το 2005 και φιλοξενείται στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Το Δίκτυο ΕΚΚ λειτουργεί κέντρα τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης στην Ισλανδία και Νορβηγία.

Η ΕΕ στην προσπάθεια της να διευκολύνει τους Ευρωπαίους πολίτες στην αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς και του διασυνοριακού εμπορίου, να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και να παρέχει δυνατότητα θεραπείας προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διασυνοριακή αγορά προϊόντων/υπηρεσιών, παρέχει στους πολίτες εργαλεία και μηχανισμούς, όπως το Δίκτυο των ΕΚΚ, ώστε τα προβλήματα αυτά να μπορούν να επιλυθούν εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα