Συνεδρίαση G7 με τη σκέψη στην ελληνική οικονομική κρίση

Με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική κρίση, οι Υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των Επτά πλουσιότερων κρατών, G7, συναντώνται σήμερα στη Δρέσδη για να συζητήσουν για την παγκόσμια οικονομία και την φοροδιαφυγή.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι ομόλογοί του από τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γαλλία,

την Ιταλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν την τριήμερη συνάντηση τους με μια σύντομη τελετή το βράδυ της Τετάρτης στο ανοικοδομημένο κτίριο Frauenkirche στη Δρέσδη, προτού αρχίσουν τις συζητήσεις τους την Πέμπτη.

Η εκκλησία Frauenkirche καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τον βομβαρδισμό της Δρέσδης από τους Βρετανούς και τους συμμάχους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τα υπόλοιπα κτίρια παρέμειναν πολεμικά μνημεία για περισσότερα από 50 χρόνια. Ωστόσο, οικοδομήθηκαν εκ νέου με πολύ κόπο μετά την ενοποίηση της Γερμανίας και τελικά εγκαινιάστηκαν το 2005.

Η Γερμανία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ομάδας των G7 και έχει σπεύδει να τονίσει ότι η ελληνική κρίση δεν βρίσκεται επίσημα στην ημερήσια διάταξη. Το Βερολίνο επιμένει ότι οι G7 δεν είναι το σωστό φόρουμ για να συζητηθεί η ελληνική υπόθεση, εκτός του γεγονός ότι η Αθήνα δεν εκπροσωπείται στη συνάντηση.

Ωστόσο, με όλους τους άλλους βασικούς παράγοντες για το ελληνικό ζήτημα να είναι παρόντες - κυρίως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί - θα ήταν ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι το θέμα δεν θα να συζητηθεί.

Επιπλέον, η Αθήνα είχε ήδη αναγγείλει ότι βρίσκεται κοντά σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της, που θα απελευθερώσει τις δόσεις δανείων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα