Συνεχίζουν οι βρετανικές επιθέσεις κατά ISIS από το Ακρωτήρι

Τη δεύτερη εξόρμηση από τη βάση Ακρωτηρίου προς τη Συρία πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης βρετανικά αεροσκάφη Tornado, όπως αναφέρει δήλωση του Υπουργείου Άμυνας στο Λονδίνο.

Παράλληλα συνεχίστηκαν οι πτήσεις και πάνω από το Ιράκ από τα βρετανικά μαχητικά που βρίσκονται στην Κύπρο, ο αριθμός των οποίων από την Πέμπτη έχει διπλασιαστεί από οκτώ σε 16.

Η επιχείρηση πάνω από την ανατολική Συρία ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα και αφορούσε συλλογή πληροφοριών ασφαλείας για δραστηριότητες των τζιχαντιστών.

Την προηγούμενη νύχτα, λίγες ώρες μετά τα πράσινο φως από τη Βουλή των Κοινοτήτων, τα βρετανικά Tornado στο Ακρωτήρι έπληξαν για πρώτη φορά στόχους στη Συρία, συγκεκριμένα, πετρελαιοπηγές που ελέγχει ο ISIS/Daesh.

Η χθεσινοβραδινή αποστολή στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε στα δυτικά της χώρας, όπου ζεύγος Tornado παρείχε υποστήριξη σε ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας που αντήλλασσαν πυρά με τζιχαντιστές κοντά στην πόλη Ραμάντι.

Όπως αναφέρει η δήλωση του βρετανικού Υπουργείου, «απευθείας βολή με μία κατευθυνόμενη βόμβα Paveway IV, σίγασε ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των τρομοκρατών που πυροβολούσαν κατά Ιρακινών στρατιωτών».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα