Συναυλία εις μνήμη Μάριου Τόκα στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

Συναυλία, δεύτερη σε σειρά, εις μνήμη του μεγάλου Κύπριου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα

Οι συναυλίες διοργανώνονται στο πλαίσιο της πολιτικής προαγωγής του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας των εθνοφρουρών και των στρατιωτών, με χορηγία της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση, η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, περιελάμβανε καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα από τη Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς (Σ.Μ.Ε.Φ.).

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Άμυνας αφού τόνισε ότι η Κύπρος αισθάνεται τους ΕΛΔΥΚάριους ως δικά της παιδιά, υπογράμμισε ότι ο Μάριος Τόκας αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε το ίδιο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Γι' αυτό και η μουσική αυτή βραδιά, συνέχισε, «είναι αφιερωμένη στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη, στο μεγάλο άνθρωπο που μέσα από τη ζωή του και μέσα από τη μουσική του ανέδειξε αυτούς τους ακατάλυτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα