Συνάντηση ΣΚΤ με SSM για τις λανθασμένες χρεώσεις στα δάνεια

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (SSM) θα έχει σήμερα η ανώτατη διεύθυνση του Συνεργατισμού, προκειμένου να συζητήσουν το επίμαχο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις λανθασμένες χρεώσεις σε μια σειρά δανείων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «StockWatch», η ενημέρωση που θα παράσχει η ΣΚΤ στον SSM θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του καθιερωμένου εποπτικού ελέγχου, καθώς οι τεχνοκράτες ζήτησαν να ενημερωθούν διεξοδικά επί του θέματος, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αναμένεται να εγερθεί ζήτημα αύξησης προβλέψεων.

Το

θέμα πήρε διαστάσεις μετά την έρευνα που διενήργησε και δημοσιοποίησε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, μετά από καταγγελία δανειολήπτριας έναντι συγκεκριμένου ΣΠΙ για λανθασμένη πρακτική χρεώσεων, η οποία, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Συνεργατισμός, εντοπίστηκε και σε μερικές χιλιάδες άλλους δανειολήπτες την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2014.

Επιπλέον, το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη, σύμφωνα με τον οποίο «χρειάζεται να πάμε πίσω να εξετάσουμε όλα τα δάνεια εκείνης της περιόδου από τα διάφορα ΣΠΙ και το κάθε επηρεαζόμενο δάνειο να ελεγχθεί τι ακριβώς προβλέπει η σύμβαση του».

Το 2008, είπε, ο αριθμός των ΣΠΙ ήταν πάνω από 100, εφαρμόζοντας πολλές φορές διαφορετικές συμβάσεις στην παραχώρηση δανείων, προσθέτοντας ότι ο Συνεργατισμός από το 2014 άλλαξε και δομή και τρόπο λειτουργίας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον SSM, o κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι το κλιμάκιο θα ενημερωθεί κατά το πλείστον για τις ενέργειες που κάνει η τράπεζα «για να δώσει θεραπεία στο όλο πρόβλημα».

«Δεν ανησυχώ, διότι η τράπεζα έχει €3,3 δισ. προβλέψεις και δεν τίθεται θέμα να μείνει ακάλυπτη στην περίπτωση κατά την οποία θα χρειαστεί να επιστρέψει κάποια χρήματα πίσω σε επηρεαζόμενους δανειολήπτες», δήλωσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Όπως υπολογίζεται, με τους ρυθμούς που ακολουθούνται, η έρευνα θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα