Συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ-Κώστα Καδή στις 26 Ιουνίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, θα έχει η νέα ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, στις 26 Ιουνίου στις 14.00 το μεσημέρι.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιαννός Σωκράτους, στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα. Ο κ.Σωκράτους επεσήμανε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ΟΕΛΜΕΚ.

Το ένα έχει να κάνει με το νέο σύστημα διορισίμων, η αποτελεσματικότητά του οποίου θα κριθεί στην πορεία, σύμφωνα με τον κ.Σωκράτους. Από την απόφαση για εφαρμογή του συστήματος, προέκυψε ζήτημα με εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργασιακή διασφάλιση, επεσήμανε.

Η ΟΕΛΜΕΚ ζητά να μάθει πόσοι είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί που θα αναγνωριστούν με το καθεστώς αορίστους χρόνου, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, είναι απαράδεκτο άνθρωποι οι οποίοι υπηρέτησαν το εκπαιδευτικό σύστημα για 50-60 ή ακόμα και περισσότερους μήνες, ως αντικαταστάτες, να μένουν στο περιθώριο και να μην συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες που θα καθιερωθούν επαγγελματικά. Το ζήτημα αυτό θα επηρεάσει τη δημόσια εκπαίδευση καθώς οι άνθρωποι αυτοί υπηρέτησαν με επιτυχία για τόσους μήνες.

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της ΟΕΛΜΕΚ για άλλη μια μερίδα εκπαιδευτικών που δεν είναι άλλη από καθηγητές κάποιων συγκεκριμένων μαθημάτων, που λόγω της κατάργησης του ενιαίου Λυκείου, με τη νέα δομή κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, όπως είπε ο κ. Σωκράτους.

Ξεκαθάρισε ότι ήδη έχουν αποστείλει επιστολή στο Υπουργό Παιδείας, με διάφορες προτάσεις για διάφορα ζητήματα που απασχολούν την ΟΕΛΜΕΚ και αναμένει να συζητηθούν στη κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν. Ζητήματα όπως η επιμόρφωση, η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων ενόψει της νέας χρονιάς, συμπληρώνουν τη λίστα των ζητημάτων.

Η δικαστική οδός είναι μια επιλογή για τους εκπαιδευτικούς, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία σαφώς και θα αξιοποιηθεί, αφού υπάρχει πλέον προηγούμενο, όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα