Συνάντηση Λιλλήκα με ΚΟΠ, τοποθετήσεις για ΦΠΑ και Κυπριακό

Τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του κυπριακού ποδοσφαίρου συζήτησαν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης, σε σημερινή συνάντηση τους στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα διεξαγωγής δίκαιων πρωταθλημάτων, τα οποία θα προάγουν ταυτόχρονα και το ήθος αλλά και την κοινωνικοποίηση των νέων ανθρώπων μέσα από το κυπριακό ποδόσφαιρο.

«Συζητήσαμε

τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μας και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να στηριχτούν τα σωματεία, έτσι ώστε να μπορούν να πληρούν τα κριτήρια που θέτει η ΟΥΕΦΑ για να μπορούμε να λαμβάνουμε μέρος και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Χαίρομαι γιατί φέτος παρουσιάζεται σημαντικά μειωμένος ο αριθμός των φακέλων που έρχονται ως καταγγελίες ή για διερεύνηση από την ΟΥΕΦΑ. Τα στημένα παιχνίδια εκθέτουν τη χώρα μας και το φαινόμενο αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί ώστε να εκλείψει παντελώς", είπε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα βίας στα γήπεδα, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου έχει πλέον ξεπεραστεί εκ των πραγμάτων και πρόσθεσε ότι κατέθεσαν συγκεκριμένες απόψεις για το πώς θα μπορούσε να γίνεται η ταυτοποίηση χωρίς να υπάρχει η κάρτα φιλάθλων, που προκαλεί αντιδράσεις ανάμεσα στους φιλάθλους, έτσι ώστε οι αγώνες να διεξάγονται ομαλά και να μπορούν και πάλι οι οικογένειες να πηγαίνουν στο γήπεδο.

«Θέλουμε η πολιτική και τα κόμματα να μείνουν έξω από το κυπριακό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να παραμείνει ένα καθαρό άθλημα και ο ανταγωνισμός να γίνεται με βάση την αγωνιστική ποιότητα των ομάδων και όχι με πολιτικά συνθήματα ή με προσπάθειες πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης των σωματείων και του ποδοσφαίρου», συμπλήρωσε.

Κυπριακό
----------------
Όσον αφορά το Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι από πλευράς του κ. Αναστασιάδη, υπάρχει η διάψευση ότι αποδέχεται ενδιάμεση λύση στο Κυπριακό και κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη να δώσει στη δημοσιότητα το πρακτικό της συνάντησης του με τον κ. Έϊντε ή αν θέλει, αποσπασματικά, συγκεκριμένες σελίδες που αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ομολογεί ότι στο Κραν Μοντάνα είχε μεταβεί για να διαπραγματευτεί στρατηγική ενδιάμεση λύση, δηλώντας ο ίδιος σε αυτή τη συνάντηση ότι οι λεπτομέρειες της λύσης θα συζητούντο μετά την επίτευξη ενδιάμεσης λύσης.

«Δεν μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να αποκρύβει την αλήθεια από τον κυπριακό λαό. Το έγγραφο πρακτικών αυτής της συνάντησης, ο ίδιος το διέρρευσε σε 50 φίλους και υποστηρικτές του και σήμερα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Εάν, λοιπόν, σέβεται τον κυπριακό λαό, ας το δώσει στη δημοσιότητα για να κρίνει ο κυπριακός λαός ποιος λέει την αλήθεια. Δεν προσφέρεται το Κυπριακό για επανάληψη των ίδιων λαθών. Η επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη θα οδηγήσει σε συνέχεια της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα και στο δίλημμα επίτευξης είτε λύσης τουρκικών προδιαγραφών είτε ένα οριστικό αδιέξοδο και ταφόπλακα στην εθνική μας υπόθεση», συμπλήρωσε.

Ζημιά 12 εκατ. από ΦΠΑ
-----------------------------
Σχολιάζοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ότι το κράτος έχασε 12 εκατ. ευρώ από φορολογία λόγω καθυστέρησης λήψης κάποιων αποφάσεων από κρατικούς φορείς και κρατικές υπηρεσίες, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το δημόσιο ζημιώνει είτε από αμέλεια είτε από πρόχειρες αποφάσεις είτε από παραλήψεις Υπουργών ή δημοσίων λειτουργών και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εισαχθεί το ταχύτερο δυνατόν η Αρχή της Προσωπικής Αστικής Ευθύνης για όσους έχουν εκτελεστική εξουσία ή διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και αυτοί οι οποίοι με τις παραλείψεις τους ή τις λανθασμένες αποφάσεις τους ζημιώνουν το δημόσιο, θα πρέπει να φέρουν προσωπική ευθύνη και αυτοί είναι που θα πρέπει να αποπληρώνουν και το κόστος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα