Συναντήσεις στελεχών Union Fenosa Gas με Λακκοτρύπη

Το πλαίσιο για εξαγωγές φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» προς το τερματικό υγροποίησης στη Νταμιέττα της Αιγύπτου, που διαχειρίζεται η Union Fenosa Gas, αναμένεται να συζητήσει σήμερα ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας, σε συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας, την Υπηρεσία Υδρογονανθράκων του υπουργείου και ομάδα ειδικών της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου.

Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται

να βρεθούν οι υποδομές και ο αγωγός, που θα συνδέει το κοίτασμα με το τερματικό υγροποίησης.

Την περασμένη εβδομάδα ανάλογες επαφές είχε και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της εταιρείας Shell, η οποία διαχειρίζεται το άλλο τερματικό υγροποίησης της Αιγύπτου, το Ιτκού.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες, το κόστος και τις χρηματοδοτήσεις για την ανάπτυξη των υποδομών.

Εξετάζονται τρεις επιλογές για την εξαγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη στην Αίγυπτο δήλωσε στο Σίγμα ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η μια είναι απευθείας στο δεύτερο τερματικό υγροποίησης της Αιγύπτου, που διαχειρίζεται η Shell στο Ιτκού. Η δεύτερη, είναι να πάει στο άλλο τερματικό στην Νταμιέττα και η τρίτη επιλογή είναι η μεταφορά φυσικού αερίου προς το Πορτ Σαϊντ.

Σήμερα αναμένεται στην Κύπρο και ο Διευθυντής εκμετάλλευσης της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, Λούκα Μπερτέλλι και αύριο ο ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, Κλαούντιο Ντεσκάλζι.

Ο κ. Ντεσκάλζι θα γίνει αύριο δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα τον ενημερώσει για το πρόγραμμα της ΕΝΙ για τις δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, που θ’ αρχίσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα