Συναντήσεις ΔΕΑ στο Λονδίνο σε αναζήτηση πληροφοριών

Επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους και Βουλευτές της Βρετανίας είχαν αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), στο πλαίσιο της προσπάθειας για άντληση περαιτέρω πληροφοριών από εθνικά αρχεία άλλων χωρών για πιθανά σημεία ταφής αγνοουμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ, «από τις 25 ως τις 27 Σεπτεμβρίου, τα τρία μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσούκ, Νέστορας Νέστορος και Πολ Ανρι

Αρνί, είχαν επαφές στο Λονδίνο με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, Άμυνας και του Εθνικού Αρχείου της χώρας, καθώς και με Βουλευτές οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Κύπρο».

«Κύριος στόχος αυτών των συναντήσεων ήταν να ζητηθεί περαιτέρω συνεργασία των Βρετανικών Αρχών σε σχέση με τα αρχεία τους τα οποία σχετίζονται με την Κύπρο, έτσι ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την επικείμενη αποστολή στο Λονδίνο της Ερευνητικής Ομάδας Αρχείων της ΔΕΑ», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «αυτή η επίσκεψη αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της ΔΕΑ να αναζητεί επιπρόσθετες πληροφορίες για πιθανά σημεία ταφής από τα αρχεία δώδεκα χωρών και δύο διεθνών οργανισμών, που είχαν εμπλοκή στην Κύπρο τις περιόδους 1963 – 64 και 1974».

Τα μέλη της ΔΕΑ, αναφέρεται, «συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών οργανώσεων στο ΗΒ για να τους ενημερώσουν για το έργο της Επιτροπής και να ζητήσουν τη συνδρομή τους στην εξασφάλιση πληροφοριών για πιθανά σημεία ταφής αγνοουμένων».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα