Συγκροτείται το επιτελείο, επαφές με Οικολόγους-ΑΚΕΛ

Ξεκαθαρίζει εντός των αμέσως προσεχών ημερών το θέμα των διαφωνούντων στη Συμμαχία
Επικεφαλής του Εκλογικού Επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα τοποθετείται ο Ανδρέας Αποστόλου, ενώ συστήνονται άλλοι τέσσερεις οργανικοί τομείς

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προεκλογικές διεργασίες στο στρατόπεδο της Συμμαχίας Πολιτών, μετά και την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Λιλλήκα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της υλοποίησης του εκλογικού σχεδιασμού

είναι η συγκρότηση του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου, με τη διαδικασία στελέχωσης να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μετέδωσε χθες το Sigmalive, επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου τίθεται ο κ. Ανδρέας Αποστόλου, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, ενώ ρόλους αναλαμβάνουν: Επικεφαλής Πολιτικού Προγράμματος, ο ακαδημαϊκός Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Επικεφαλής Διαχειριστής Εθελοντών, ο Παναγιώτης Σαββίδης. Επικεφαλής Επικοινωνίας, η Ρένα Γιαβάση. Επικεφαλής Social Media, ο Ντίνος Παστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», εντός του προσεχούς 20ημέρου θα έχει καταρτιστεί πλήρως το εκλογικό επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα, ότε και θα ανακοινωθούν επίσημα όλα τα ονόματα, αφού η υλοποίηση του εκλογικού σχεδιασμού θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και χωρίς καθυστερήσεις.

Πρόκειται για πολυπληθές επιτελείο, άνω των πενήντα ατόμων, που θα είναι επιφορτισμένο με την υλοποίηση του εκλογικού σχεδιασμού σε όλες τις πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας.

Ήδη, έχει καθοριστεί το οργανόγραμμα, με καθημερινές συσκέψεις για ενημέρωση, ανασκόπηση και συντονισμό των επικεφαλής των διαφόρων τομέων με την ηγεσία του κόμματος. Συσκέψεις για συντονισμό και υλοποίηση των διαφόρων δράσεων θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και από τους τομείς στο ιδιαίτερο πεδίο αναφοράς τους.

Στο εκλογικό επιτελείο, όπως πληροφορούμαστε, θα συμμετέχουν και μη κομματικά στελέχη, καθώς και άτομα που προέρχονται από τον ευρύτερο ενδιάμεσο χώρο, κυρίως όσον αφορά τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος.

Οι διαφωνούντες
Την ίδια ώρα, με την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα και το θέμα των διαφωνούντων στελεχών.

Όπως μετέδωσαν χθες βράδυ οι «Τομές στα Γεγονότα» του Sigma, εντός των αμέσως προσεχών ημερών αναμένεται να γίνει ξεκαθάρισμα προθέσεων, με τα διαφωνούντα στελέχη να δημοσιοποιούν, συλλογικά, την απόφαση ως προς το τι θα πράξουν.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στους κόλπους της διαφωνούσας ομάδας υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο έκφρασης της διαφωνίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, κάποια στελέχη προκρίνουν την άμεση αποχώρηση από το Κίνημα, αφού λόγοι πολιτικής ευθύνης επιβάλλουν τον τερματισμό της συμμετοχής τους στο κόμμα. Άλλα στελέχη υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παραμείνουν εντός της Συμμαχίας εκφράζοντας δημοσία τη διαφωνία τους, χωρίς όμως να τοποθετηθούν υπέρ οιουδήποτε άλλου υποψηφίου, ενώ υπάρχει και η θέση για ξεκάθαρη υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου, κάτι που συνεπάγεται και την εκ των πραγμάτων αποχώρησή τους από το κόμμα.

Δεδομένη η θέση του κόμματος
Αρμόδια πηγή της Συμμαχίας, αναφερόμενη στον ρόλο και στην παρουσία εφεξής των διαφωνούντων στο κομματικό γίγνεσθαι, επισήμανε ότι τα εν λόγω στελέχη, επί της ουσίας, εδώ και μερικές βδομάδες είναι ανενεργά, εξαιρουμένης της παρουσίας τους σε κάποιες συνεδρίες των συλλογικών οργάνων, ενώ υπενθύμισε την πάγια θέση του κόμματος, ότι, εκ των πραγμάτων, όσοι διαφωνούν με την απόφαση της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κομματικού σχηματισμού.

Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι ο μοναδικός όρος παραμονής κάποιου διαφωνούντος στελέχους στο κόμμα είναι να συμβάλει παραγωγικά και επί της ουσίας στη συλλογική εκλογική προσπάθεια. «Διαφορετικά», πρόσθεσε, «διερωτάται κανείς για ποιον λόγο να παραμείνει κάποιος που διαφωνεί σ’ έναν πολιτικό χώρο, χωρίς να συμμετέχει στην υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων». Άλλωστε, σημείωσε περαιτέρω, εκείνο που πρωτίστως προέχει, είναι ο σεβασμός του δικαιώματος της πλειοψηφίας.

Ερωτώμενη, τέλος, εάν η Συμμαχία θα ενεργήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο προς την κατεύθυνση όσων διαφωνούν, επισήμανε ότι «θα αναμένουμε να δούμε πώς θα δράσουν και αναλόγως θα πράξουμε».

Συναντήσεις με Οικολόγους-ΑΚΕΛ
Την ίδια ώρα, η Συμμαχία Πολιτών συνεχίζει τον διάλογο με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης -πέραν των ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύης-, με αντικείμενο τις προοπτικές συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές.

Όπως πληροφορούμαστε, εντός της βδομάδας θα καθοριστεί συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, ενώ εντός της επομένης θα καθοριστεί επίσημη συνάντηση και με το ΑΚΕΛ.

Δύο συναντήσεις εξαιρετικά σημαντικές για την έκβαση των προεκλογικών ζυμώσεων, οι οποίες θα καθορίσουν και το πλαίσιο των πολιτικών συσχετισμών στις προεδρικές εκλογές.

Ιδιαίτερα κρίσιμες θεωρούνται οι διαβουλεύσεις που θα διεξαχθούν με το ΑΚΕΛ, αφού σε περίπτωση συμφωνίας για συνεργασία των δύο κομμάτων, η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα θα αποκτήσει μια πολύ ισχυρή δυναμική.

Keywords
Τυχαία Θέματα