Συγκομιδή και στατιστικά για θαυμασμό!

ΑΠΟΛΛΩΝ
Οι 61 βαθμοί είναι οι περισσότεροι που πήρε τα τελευταία χρόνια στην αντίστοιχη αγωνιστική

Είναι δεδομένο ότι ο Απόλλωνας πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή πορεία από την 8η αγωνιστική και μετά. Από τον αγώνα με την Αναγέννηση μέχρι το παιγνίδι με την ΑΕΚ, η λεμεσιανή ομάδα έχει τρέξει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στο πρωτάθλημα 21 αγώνων, στους οποίους κέρδισε τους 15, ενώ στους άλλους έξι έμεινε στην ισοπαλία. Τα νούμερα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο.

Να θυμίσουμε ότι ο Κύπριος

τεχνικός ανέλαβε τον Απόλλωνα στα μέσα Δεκεμβρίου μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Σαλαμίνα. Ο απολογισμός του Απόλλωνα επί ημερών του Σωφρόνη πιάνει σχεδόν το άριστο, καθώς σε σύνολο 14 αγώνων κατέγραψε 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και μηδέν ήττες. Ο αριθμός γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακός, αν προστεθούν και οι 4 αγώνες του κυπέλλου στους οποίους ο Απόλλωνας μετρά 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ο Σωφρόνης Αυγουστή οδήγησε την ομάδα του σε νίκη απέναντι σε όλες τις ομάδες της πρώτης πεντάδας. Πιο συγκεκριμένα κέρδισε 2-0 τον ΑΠΟΕΛ, 3-1 και 3-2 την ΑΕΚ, 2-1 την Ομόνοια και 2-0 την ΑΕΛ. Κόντρα στην ΑΕΛ έχει και μια ισοπαλία 1-1, ενώ με την Ανόρθωση ισοπαλία 0-0. Η Ανόρθωση παραμένει και η μοναδική ομάδα φέτος την οποία ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να κερδίσει έστω μια φορά. Όλες τις υπόλοιπες τις έχει κερδίσει.

Δοκιμάστηκε το αήττητο
Το αήττητο σερί του Απόλλωνα δοκιμάστηκε μόνο σε τρεις αγώνες. Με τον Εθνικό στο Τσίρειο, όταν η λεμεσιανή ομάδα έχανε μέχρι το 89' με 2-1, με την ΑΕΛ όταν έχανε με 1-0 μέχρι το 95' και με την ΑΕΚ, από την οποία επίσης έχανε με 2-1 μέχρι και το 90'. Στους δύο αγώνες που η ισοφάριση ήρθε πριν από το τελευταίο λεπτό, ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει το τρίποντο με τα γκολ σε «νεκρό» χρόνο των Ντα Σίλβα και Γκίε. Στο άλλο που η ισοφάριση ήρθε δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε έμεινε στην ισοπαλία.

Εντυπωσιακός στον Β' γύρο
Ένα άλλο στατιστικό που έχει τη σημασία του είναι ότι ο Απόλλωνας έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στον β' γύρο του πρωταθλήματος. Πέτυχε 10 νίκες και έφερε 3 ισοπαλίες. Δηλαδή πήρε 33 από τους 39 διαθέσιμους βαθμούς. Ο ΑΠΟΕΛ στον β' γύρο πήρε 32, αφού έφερε δύο ισοπαλίες και έχασε από τον Απόλλωνα. Οι 61 βαθμοί που έχει αυτή τη στιγμή ο Απόλλωνας είναι οι περισσότεροι που έχει μαζέψει τα τελευταία χρόνια στην αντίστοιχη αγωνιστική. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013-14 είχε 60 βαθμούς, τη σεζόν 2014-15 είχε 59 βαθμούς και πέρυσι είχε μαζέψει 53 βαθμούς.

Ερωτηματικό ο Μάγκλιτσα
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κυανόλευκοι» επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις από το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής τους, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με την Ομόνοια την Κυριακή, όπου μοναδικός στόχος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προλάβει ή όχι ο Άντον Μάγκλιτσα.

Ο Κροάτης επιθετικός της λεμεσιανής ομάδας θέλει πολύ να επιστρέψει στη δράση και αυτό να γίνει την Κυριακή στο ΓΣΠ. Γι' αυτό και τα δίνει όλα, έτσι ώστε να πάρει το πράσινο φως και να επιστρέψει στις επιλογές του προπονητή του. Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Ρομπέρζ, Σεμέδο και οι τραυματίες Αγγελή και Μακρίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα