Στρόβολος:Επίδοξος βιαστής τελικά στο γραμμικό-Έτσι κτυπά

Επίδοξος βιαστής είναι τελικά ο δράστης που κτυπά ανυποψίαστες γυναίκες στο γραμμικό πάρκο Στροβόλου. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, επρόκειτο για επιδειξία ο οποίος κτυπά ανυποψίαστες γυναίκες.

Η επίσημη αναφορά της Αστυνομίας έκανε λόγο για άσεμνες επιθέσεις στο Γραμμικό Πάρκο Λευκωσίας, τις οποίες η Αστυνομία διερευνά με σοβαρότητα και προβαίνει σε πολύ συγκεκριμένες ενέργειες για εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Η Αστυνομία, στην ίδια ανακοίνωση, ανέφερε ότι έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες στην Αστυνομία από αντίστοιχο αριθμό γυναικών. Από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν αυτές

οι καταγγελίες, τον περασμένο Νοέμβριο και κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, διερευνώνται συντονισμένα.

Στον χρόνο που έχει μεσολαβήσει, η Αστυνομία έχει κινητοποιήσει αριθμό μελών της και έχει προβεί σε σειρά συντονισμένων ενεργειών με σκοπό τη σύλληψη του δράστη. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, καθότι η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση και ο δράσης δεν έχει ακόμα συλληφθεί.

Διερεύνηση καταγγελιών για άσεμνες επιθέσεις σε βάρος γυναικών στο Γραμμικό Πάρκο Λευκωσίας. #cypolicehttps://t.co/a9p1LVJVRp pic.twitter.com/FBXOk2omcu

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) January 22, 2018

Σε σημερινή του παρέμβαση στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για 3 με 4 περιπτώσεις, στις οποίες ο δράστης κτυπά με τον ίδιο τρόπο. Κληθείς να απαντήσει για το αν πρόκειται για ένα ή περισσότερα πρόσωπα, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που εξετάζεται.

«Να διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε για πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Κινητοποιήσαμε αριθμό μελών μας. Προχωρήσαμε σε σειρά ενεργειών, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Από τη στιγμή που πήρε δημοσιότητα το θέμα, θα αναθεωρήσουμε τις δράσεις μας. Ίσως ο δράστης/δράστες να ξέρουν ότι τους ψάχνουμε.

Από τη μια, μπορεί αυτό να δυσκολεύει το έργο μας. Το τελευταίο κρούσμα ήταν στις 26 Δεκεμβρίου», ανέφερε.

Ερωτηθείς πώς προχωρεί η Αστυνομία στη διερεύνηση, στην περίπτωση που υπάρχει έλλειψη στοιχείων, ο κ. Στυλιανού τόνισε ότι είναι καλά να προσέχουν την περιγραφή τα θύματα, αν και μετά από τέτοιο περιστατικό δεν είναι εύκολο. Είναι καλό, σημείωσε, να ξέρει κάποιος αυτοάμυνα και να συνοδεύονται άτομα από πρόσωπα της εμπιστοσύνης.

Για το κατά πόσο κλήθηκαν για αναγνώριση γυναίκες σε σταθμό, ο κ. Στυλιανού δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες γι’ αυτή την υπόθεση. «Η όποια ενέργεια κρίνεται σκόπιμη, γίνεται από τα μέλη της Αστυνομίας. Διαβεβαιώνω ότι, αν έγιναν όντως λάθος χειρισμοί, πρώτιστο μέλημα είναι να διορθωθούν κάποιες ενέργειες», υπογράμμισε.

Επιδειξίας σκορπά τρόμο στο γραμμικό πάρκο Στροβόλου

Σύμφωνα, δε, με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ξενοφώντος του ΣΙΓΜΑ για το θέμα, ο επίδοξος βιαστής άρπαξε τη γυναίκα από τον λαιμό, την κάλεσε να μείνει σιωπηλή και αφού της είπε ότι θέλει να συνευρεθούν ερωτικά, προχώρησε σε άσεμνη πράξη εναντίον της. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και πάλι όταν η γυναίκα αντέδρασε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε άλλη περίπτωση, ο άγνωστος πλησίασε από πίσω γυναίκα που έτρεχε στο πάρκο, αρπάζοντάς την από τον λαιμό. Τότε η γυναίκα άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια και αφού πάλεψε με τον δράστη, κατόρθωσε να ξεφύγει.

Η δεύτερη επίθεση έγινε στις 21 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο επίδοξος βιαστής, όταν αντιλήφθηκε την καταγγέλλουσα, η οποία γυμναζόταν/έτρεχε στο πάρκο, την πλησίασε και αρπάζοντάς την από τη μέση, επιχείρησε να την τραβήξει σε απόμερο σημείο. Και αυτή η γυναίκα κατόρθωσε να ξεφύγει αφού πάλεψε μαζί του. Η συγκεκριμένη γυναίκα προχώρησε σε περιγραφή του δράστη.

Η τρίτη επίθεση έγινε 3 μέρες αργότερα, στις 24 Δεκεμβρίου, όταν γυναίκα, μπαίνοντας στο όχημά της για να αναχωρήσει από το πάρκο, άγνωστος άρπαξε την πόρτα του αυτοκινήτου της και όταν η γυναίκα αντέδρασε, αυτός τράπηκε σε φυγή με το ποδήλατό του.

ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα