Στραματσόνι: «Έφερα επανάσταση στην Τσεχία»

Ο Αντρέα Στραματσόνι, παρά τις αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της Σπάρτα Πράγας, όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποχωρήσει, αλλά κάνει λόγο για επανάσταση που έφερε με τις 11 μεταγραφές ξένων παικτών!

Η Σπάρτα Πράγας, παρά τις πολυδάπανες κινήσεις στις οποίες προχώρησε έπειτα από εισήγηση του Αντρέα Στραματσόνι, βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω από τη Βικτόρια Πλζεν στη βαθμολογία του τσεχικού πρωταθλήματος.

Ήδη καταγράφονται αντιδράσεις εις βάρος του Ιταλού τεχνικού από μερίδα οπαδών του τσεχικού συλλόγου, που ζητάει την αποπομπή του.

Ο «Στράμα»,

ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, τονίζει πως τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι θα βρίσκεται στον πάγκο της Σπάρτα και στη συνέχεια θα εξετάσει από κοινού με τον πρόεδρο της ομάδας όλα τα ενδεχόμενα.

«Ο πρόεδρος Κριετίνσκι ήθελε έναν νεαρό προπονητή, με εμπειρία από μεγάλους συλλόγους. Η άφιξή μου, παράλληλα με έντεκα ξένους ποδοσφαιριστές, αποτέλεσε επανάσταση για το ποδόσφαιρο της Τσεχίας.

Για πρώτη φορά υπάρχουν πέντε ή έξι διαφορετικές κουλτούρες. Ανησυχούσα ότι κάποιοι θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, πηγαίνοντας σε νέο πρωτάθλημα σε άλλη χώρα. Δεν είναι εύκολο και δεν μπορούν όλοι να λάμψουν παντού. Θυμάμαι ότι όταν ο Ζιντάν είχε έρθει στην Ιταλία, δεν ήταν στα καλύτερά του τους πρώτους μήνες», τόνισε αρχικά, προσθέτοντας:

«Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, διαφορετικά δεν θα βρούμε τον δρόμο μας. Οι οπαδοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαι εδώ για επανάσταση, αλλά αποτελώ το πρώτο λιθαράκι στον τοίχο που αποφάσισε ο πρόεδρος να χτίσει το καλοκαίρι.

Το ποδόσφαιρο της Τσεχίας με έχει εντυπωσιάσει. Η τεχνική του και η ποιότητα του δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο, αλλά οι ομάδες είναι καλά οργανωμένες τακτικά και οι παίκτες έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση».

Η Σπάρτα έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς σε 8 ματς, με συνέπεια να βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο 41χρονος προπονητής, ωστόσο, δεν δείχνει να χάνει την αισιοδοξία του.

«Οι οπαδοί της Σπάρτα μας υποστηρίζουν σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και αν δεν κερδίζουμε. Θυμώσαμε όλοι με την καταστροφική ήττα από την Μπρνο και συνάντησα τους οργανωμένους μετά από αυτό το ματς. Ωστόσο, αυτά που ειπώθηκαν, θα μείνουν μεταξύ μας.

Έχω υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών και θα μείνω στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Στη συνέχεια θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα αποφασίσουμε το τι είναι καλύτερο για την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα