Στον Λευκό Οίκο ο Χριστοδουλίδης

Με τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, θα συναντηθεί σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο των σημαντικών επαφών, που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον, με επίκεντρο το Κυπριακό.

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχει και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Τραμπ, στρατηγός Herbert Raymond McMaster.

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Πρίμπους είχαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μια πρώτη συζήτηση, σε σχέση με θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια του δείπνου, με αφορμή την επέτειο

της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνάντησε τον εκτελούντα χρέη Βοηθού Υπουργού για θέματα Ευρώπης, Τζον Χέφερν και τον Βοηθό Υφυπουργό για Ευρωπαϊκες και Ευρωασιατικές υποθέσεις, Τζόναθαν Κόεν, με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό, διμερή θέματα, ζητήματα, που αφορούν την ΕΕ και ενεργειακά θέματα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση και με την Βοηθό Υφυπουργό για θέματα ενεργειακής διπλωματίας, Ρόμπιν Ντάνιγκαν, με την οποία συζήτησε ενεργειακά θέματα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συμμετείχε, εξάλλου, και μίλησε στο συνέδριο της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC). Την ίδια ώρα η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, την οποία αμφισβητεί με τον πλέον εμφανή τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα