Στοίχημα φέτος η εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού τουριστών

Στοίχημα για τον τουρισμό μας, είναι η εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτεται φέτος την Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Ντίνος Κάκκουρας, προσθέτοντας ότι το Brexit δεν θα μας επηρεάσει φέτος.

Σύμφωνα με τον κ. Κάκκουρα, “ο τουρισμός πάει αρκετά καλά”. Οι ενδείξεις, σημείωσε, από τους πρώτους μήνες του χρόνου συνεχίζονται και είναι πολύ καλές.

“Υπάρχει αρκετός κόσμος στην Κύπρο από άλλες

χρονιές κι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να γίνει μια σωστή διαχείριση του κόσμου που έρχεται στην Κύπρο ώστε να αποδείξουμε ότι στις δύσκολες περιόδους που υπάρχει μεγάλη ζήτηση μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και να φεύγει ευχαριστημένος ώστε να εξασφαλίσουμε τις επόμενες χρονιές. Εδώ είναι το μεγάλο μας στοίχημα να πετύχουμε - να εξυπηρετήσουμε όλο αυτόν τον κόσμο που θα έρθει φέτος για να μπορέσουμε να θεωρήσουμε την χρονιά μας χρήσιμη από όλες τις απόψεις όχι μόνο στα νούμερα”.

Σε σχέση με το Brexit, ο κ. Κάκκουρας είπε στο ΚΥΠΕ, πως όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό από την πιο μεγάλη μας αγορά, μετά την ρωσική, “θα πρέπει να δούμε τις εξελίξεις σε δύο επίπεδα - τον μακροπρόθεσμο επηρεασμό που μπορεί να υπάρξει και τι θα γίνει μελλοντικά στην επόμενη χρονιά. Για φέτος, οι περισσότερες κρατήσεις έχουν γίνει και έχουν δοθεί οι προκαταβολές . Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει σημαντικός επηρεασμός. Ισως να επηρεάσει κάποιους τουρίστες αυτούς της “τελευταίας στιγμής””.

Για το θέμα της επόμενης χρονιάς, συνέχισε, οτιδήποτε επηρεάζει την οικονομία της Αγγλίας, επηρεάζει γενικά το σύνολο των αφίξεων. “Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα της οικονομίας με την υποτίμηση της στερλίνας - που αν υπάρχει σοβαρή υποτίμηση, ίσως επηρεάσει τις κρατήσεις για την επόμενη χρονιά. Υπάρχει βέβαια ο χρόνος για να γίνει η κατάλληλη μελέτη και η ανάλογη αντίδραση για κάποια πιθανά αποτελέσματα”, πρόσθεσε.

Ανάλογα αν υπάρξει μεγάλη υποτίμηση της στερλίνας, σημείωσε, κάποιους Κύπριους ταξιδιώτες προς Αγγλία θα τους επηρεάσει θετικά αν πάνε για τουρισμό-διακοπές και αρνητικά αν είναι σπουδαστές και επιχειρηματίες.

“Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση είναι πολύ γρήγορα. Η οικονομία της Αγγλίας είναι μια δυνατή οικονομία, άρα θα περάσουν οι πρώτες εβδομάδες για να δούμε τις αντιδράσεις”, συμπλήρωσε.

Περισσότερος εξερχόμενος τουρισμός φέτος

Για τον εξερχόμενο τουρισμό, ο Πρόεδρος του ACTA, ανέφερε ότι οι πρώτοι μήνες του χρόνου έχουν δείξει μια μικρή αύξηση συγκριτικά με πέρσι και φαίνεται ότι αυτή η τάση συνεχίζεται και για το Καλοκαίρι.

“Αρκετοί Κύπριοι έχουν ήδη κρατήσεις ενώ οι κρατήσεις συνεχίζονται και θεωρούμε ότι είναι μια καλή χρονιά για τους Κύπριους τουριστικούς πράκτορες δεδομένου ότι πάει καλά και ο εισερχόμενος τουρισμός αλλά και ο εξερχόμενος τουρισμός”.

Σύμφωνα με τον κ. Κάκκουρα, μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων ταξιδεύει προς την Ελλάδα. “Είναι γεγονός ότι έχουμε πτήσεις το Καλοκαίρι προς διάφορους προορισμούς που εκτός από τα παραδοσιακά που είναι Αθήνα, Θεσσαλονίκη μπαίνουν αρκετές πτήσεις προς Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Σκίαθο, Σαντορίνη, Πρέβεζα και Καβάλα. Υπάρχουν πολλές επιλογές με απευθείας πτήσεις. Οι Κύπριοι τουρίστες επισκέπτονται επίσης την Ευρώπη και μακρινούς τουρισμούς ,όπως Αμερική και η Απω Ανατολή”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα