Στο παρά 5΄ έσωσε την παρτίδα

Η Ομόνοια πήρε δύσκολη νίκη επί της Καρμιώτισσας σκοράροντας στο 85΄

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 0
ΟΜΟΝΟΙΑ 1
85΄ Ντάρμπισαϊαρ

Στο παρά πέντε απέφυγε την πεπονόφλουδα η Ομόνοια, η οποία με γκολ του Ντάρμπισαϊαρ στο 85΄, μετά από λάθος του τερματοφύλακα Ντραγκόγεβιτς, κέρδισε 1-0 την Καρμιώτισσα στο ΓΣΖ και με τους τρεις βαθμούς ισοβαθμεί πλέον με τον Απόλλωνα, τον οποίο θα υποδεχθεί την Κυριακή, στους 37 βαθμούς.

Καλοί οι «πράσινοι» στο α΄ μέρος, όχι όμως στο

β΄ μέρος, αλλά αυτό που κρατάνε είναι η νίκη. Η Καρμιώτισσα πάλεψε, αλλά λύγισε στο τέλος κι έμεινε στους 19β.

Ο Κάρβερ πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Έβαλε τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και έδωσε φανέλα βασικών στους Φιλιώτη και Κύπρου. Στον πάγκο έμειναν οι Παναγή, Κωνσταντινίδης και Φλορέσκου.

Κυριάρχησε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η Ομόνοια χάνοντας δύο κλασσικές ευκαιρίες. Μετά το 10λεπτο η γηπεδούχος βελτιώθηκε κι άρχισε να επισκέπτεται απειλητικά την εστία των «πράσινων». Βέβαια, η Ομόνοια συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία στις κινήσεις, αλλά δεν έβρισκε ανοικτούς διαδρόμους, όπως στο ξεκίνημα.

Έφτασε όμως κοντά στο γκολ η λευκωσιάτικη ομάδα στο 30΄ από στημένη φάση, αλλά ο Κλέιτον στάθηκε άτυχος, όταν το φάουλ του σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Ομόνοιας κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να δώσει στην ομάδα του προβάδισμα πριν κλείσει το ημίχρονο. Στο τελευταίο 15λεπτο του α΄ 45λέπτου οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμό, αλλά δεν αξιοποίησαν κάποια από τις ευκαιρίες που είχαν.

Η επανάληψη
Χωρίς τον Χριστοφή που ένιωθε ενοχλήσεις κι αντικαταστάθηκε από τον Σέρινταν άρχισε το β΄ μέρος. Ο Ιρλανδός μπήκε ορεξάτα κι ήταν πηγή κινδύνων, αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε από την Ομόνοια. Αντίθετα, ήταν η Καρμιώτισσα που απείλησε σε ένα δίλεπτο σε δύο περιπτώσεις.

Νωρίς ο Κάρβερ βλέποντας ότι αδυνατούσε η ομάδα να φτάσει στο γκολ, άλλαξε το σχήμα σε 4-4-2 βάζοντας το Σέρινταν δίπλα στον Ντάρμπισαϊαρ. Ούτε κι έτσι όμως έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη η Ομόνοια, η οποία είχε μια φλύαρη υπεροχή και δυσκολευόταν απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της γηπεδούχου.

Ο χρόνος κυλούσε σε βάρος της Ομόνοιας κι ο Κάρβερ έριξε και το τελευταίο επιθετικό του όπλο, τον Ρουσιά. Εξακολουθούσε, όμως, να έχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

0-1 ο Ντάρμπισαϊαρ
Κι εκεί που το παιχνίδι πήγαινε για το 0-0, ένα σουτ του Σέρινταν και ένα λάθος του Ντραγκόγεβιτς έφεραν το γκολ για την Ομόνοια στο 85΄, το οποίο πέτυχε ο Ντάρμπισαϊαρ.

Πλέον η νίκη χαμογελούσε στο «τριφύλλι» που απλά έπρεπε να διαχειριστεί το σκορ και να παίξει με τον χρόνο, πράγμα που κατάφερε, έστω κι αν καρδιοχτύπησε στην τελευταία φάση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεόφυτος Νεοφύτου (Μ. Μαρίνου - Α.Π. Ανδρέου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρότσα (6η), Γουίλερ (4η) / Φιλιώτης, Ρουσιάς, Κατελάρης

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ντραγκόγεβιτς, Σάλιακας, Γουϊλερ, Λοκόμπε, Ταραλίδης, Αρότσα, Αντάμοβιτς, Α. Χριστοφή (46΄ Όρντος), Σταύρου (89΄ Πάντος), Μανογιάν (75΄ Βαττής), Μπόλιανετς

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κρέσιτς, Φιλιώτης, Καρλίτος (80΄ Ρουσιάς), Βύντρα, Όρσουλιτς, Κατελάρης, Μαργκάσα, Κλέιτον, Χριστοφή (46΄ Σέρινταν), Κύπρου (57΄Φλορέσκου), Νταρμπισάιαρ

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
2΄ Ο Ντάρμπισαϊαρ μόνος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα, αλλά αστόχησε.
4΄ Από πολύ καλή θέση ο Κλέιτον σούταρε έξω.
14΄ Φάουλ του Ταραλίδη έξω.
28΄ Ο Χριστοφή «σέρβιρε» τον Κλέιτον, το πλασέ του οποίου ήταν απελπιστικά άστοχο.
30΄ Τεχνητό κτύπημα φάουλ του Κλέιτον στο οριζόντιο δοκάρι.
38΄ Ο Μαργκάσα έστρωσε στον Κλέιτον, έκανε ο τελευταίος σουτ, αλλά απέκρουσε ο Ντραγκόγεβιτς.
50΄ Μακρινό σουτ του Αντάμοβιτς έξω.
52΄ Ο Πόλιαντες έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας, αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Όρσουλιτς και έδιωξε κόρνερ.
62΄ Κεφαλιά του Σέρινταν έδιωξε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
67΄ Ο Ντραγκόγεβιτς σταμάτησε επικίνδυνη σέντρα του Φιλιώτη.
78΄ Σουτ εκτός περιοχής του Μαργκάσα στην αγκαλιά του Ντραγκόγεβιτς.
85΄ 0-1 Ο Σέρινταν δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, ο Ντραγκόγεβιτς δεν συγκράτησε την μπάλα κι ο Ντάρμπισαϊαρ από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα.
90+2΄ Κεφαλιά του Όρντος και ο Βύντρα απέκρουσε με το σώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα