Στο μικροσκόπιο Αστυνομίας ύποπτα δάνεια στο Συνεργατισμό

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών που διερευνούν την κατάρρευση της οικονομίας βρίσκονται από χθες και οι καταγγελίες του προέδρου της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Νικόλα Χατζηγιάννη για υποθέσεις που αφορούν το συνεργατισμό και που ενδεχομένως να διαπράχθηκαν σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η εφημερίδα Πολίτης, επικαλούμενη πληροφορίες, κάνει λόγο για 59 δάνεια τα οποία φαίνεται να έλαβε το πρώην ισχυρό

στέλεχος του Συνεργατισμού, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, συγγενικά του πρόσωπα κι εταιρείες συνδεδεμένες με αυτήν. Όλα από τη ΣΠΕ Στροβόλου.

Αυτό που φαίνεται να διαπιστώνεται μέσα από την έρευνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, λάμβανε τα δάνεια τα οποία εξοφλούσε με τη σύναψη μεγαλύτερων δανείων με αποτέλεσμα οι δανειακές οφειλές να αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα δάνεια φαίνεται μάλιστα να φέρουν τη σφραγίδα διαχείρισης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, από τον πρώην γραμματέα της ΣΠΕ Στροβόλου Δημητράκη Σταύρου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα» στο Ράδιο Πρώτο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της έγγραφα που αποτελούν ουσιαστικά το μαρτυρικό υλικό το οποίο διερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί εαν υπάρχουν ή όχι ποινικά αδικήματα.

Τα αδικήματα που ενδεχομένως να διαπράχθηκαν αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία καθώς και παράβαση του νόμου περί τραπεζικών εργασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα