Στο Κρανς Μοντάνα το τ/κ κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας

Θα μεταβεί στο Κραν Μοντάνα το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του, Τζεμάλ Οζγιγίτ μετά από την συνάντησή του στα κατεχόμενα με την συντεχνία των τ/κ δασκάλων, KTÖS.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το τ/κ κόμμα έλαβε πρόσκληση από τον Τ/κ ηγέτη για να μεταβεί στην Ελβετία για την Διάσκεψη της Κύπρου και αποφάσισαν να συμμετάσχουν.

Η επίσκεψη του κ. Οζγιγίτ (ο ίδιος ήταν δάσκαλος) στην συντεχνία των δασκάλων, έγινε με αφορμή την αλλαγή πρόσφατα στην προεδρία και κάποια

μέλη της συντεχνίας. Επέκρινε την πολιτική της Τουρκίας στα θέματα εκπαίδευσης, λέγοντας ότι αντί για σύγχρονη εκπαίδευση εισάγονται θρησκευτικά στοιχεία και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης στο θρησκευτικό κολέγιο στη Μια Μηλιά στα κατεχόμενα, «δίδει σημάδια μιας επικίνδυνης διαδικασίας».

Ο γγ της KTÖS, Σενέρ Ελτζίλ, ανέφερε ότι στο Κυπριακό έχουμε φτάσει στο σημείο των αποφάσεων και πως η συντεχνία του δεν είναι υπέρ του διαχωρισμού αλλά της επανένωσης του νησιού. Η λύση του Κυπριακού, συνέχισε, είναι θέμα κοινού αγώνα μεταξύ της KTÖS και του ΚΚΔ.

Ο κ. Ελτζίλ αναφέρθηκε επίσης στο θρησκευτικό κολλέγιο στη Μια Μηλιά, λέγοντας ότι κάποια μαθήματα που παραδίδονται εκεί υπάρχουν και σε σχολεία της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας ότι δεν αποδέχονται την επιβολή της αραβικής κουλτούρας στην τ/κ κοινότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα