Στο Κάιρο για επαφές με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας ο ΥπΑΜ

ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ
Για το Κάιρο αναχώρησε, χθες, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη έπειτα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Στρατηγού Sedki Sobhi. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο κ. Φωκαΐδης, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Αίγυπτο για τρίτη φορά, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και θα ακολουθήσουν

συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπιών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακής ασφάλειας και οι τελευταίες εξελίξεις στη συριακή κρίση, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας για αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής. Θα συζητηθούν, επίσης, θέματα που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας και στη διαχείριση κρίσεων. Ο Υπουργός Άμυνας θα ενημερώσει τον ομόλογό του και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Όπως σημειώνεται, η επίσκεψη αποτελεί επιστέγασμα των στενών και φιλικών σχέσεων που έχουν αναπτύξει Κύπρος και Αίγυπτος στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας τα τελευταία δύο χρόνια και πραγματοποιείται υπό το φως των νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη γειτονική χώρα που είχαν στόχο τους Χριστιανούς της Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται εξάλλου να υπογραφεί Ετήσιο Πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο της Αμυντικής Συμφωνίας που έχει υπογραφεί πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα