Στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης ο Παύλος Κοντίδης

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Σπλιτ, ο 27χρονος ιστιοπλόος βάζει πλώρη για άλλον ένα μεγάλο αγώνα

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των Laser Παύλος Κοντίδης, προκειμένου να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser. Ο αγώνας επρόκειτο να ξεκινήσει την Τρίτη (03/10), ωστόσο, οι δύο προγραμματισμένες ιστιοδρομίες ματαιώθηκαν, λόγω της γενικής απεργίας

στην Καταλονία, η οποία ήρθε ως συνέχεια του δημοψηφίσματος και των επεισοδίων της περασμένης Κυριακής.

Στον αγώνα μετέχουν 125 αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε δώδεκα ιστιοδρομίες. Παρότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις δύο ιστιοδρομίες που χάθηκαν την Τρίτη, εντούτοις, εκτιμάται ότι οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να τις διεξάγουν τις επόμενες μέρες.

«Το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι ψηλό, καθώς σημαντικοί αθλητές λαμβάνουν μέρος. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, στοχεύοντας σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» δηλώνει από τη Βαρκελώνη ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Για τις πρώτες τρεις μέρες οι ιστιοπλόοι έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ, τα οποία είναι και προκριματικά, καθώς στη συνέχεια οι πρώτοι μισοί θα μείνουν στον στόλο που πάει για τα μετάλλια και οι υπόλοιποι για τις άλλες θέσεις. Ο Κοντίδης βρίσκει στον Μπλε στόλο. Στον Κίτρινο στόλο είναι ο Γερμανός Philip Buhl, No1

στην παγκόσμια κατάταξη, όπως αυτή έχει κοινοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου – δηλαδή πριν την πρωτιά του Κοντίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πέρα από τον Buhl, στον αγώνα μετέχουν όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα των Laser στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τον Αργυρό Ολυμπιονίκη του Ρίο Tonci Stipanovic, τον Ιταλό Giovanni Coccoluto (Νο7 του κόσμου), το Νο8 στον κόσμο Nick Thompson (Μ. Βρετανία) αλλά και τον Ισπανό –Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης- Joaquin Blanco.

Στον αγώνα μετέχουν και αθλητές εκτός Ευρώπης, οι οποίοι σκοράρουν μεν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά δεν βρίσκονται στην κατάταξη του Πρωταθλήματος Ευρώπης. Η διοργάνωση φιλοξενείται στο υπερσύγχρονο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο της Βαρκελώνης, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, στο τέλος της περίφημης λεωφόρου Rambla.

Keywords
Τυχαία Θέματα